Omdiskuterad straffsituation när Kalmar och Blåvitt kryssade: "Domaren får höja sig"

Henrik Rydströms Kalmar FF förblir obesegrade efter 0-0 hemma mot IFK Göteborg.
Men rubriker kom en straffsituation att ta.
- Det är en självklar straff. Domaren måste steppa upp sin nivå lite, säger Sightorsson till Discovery+.

Fem omgångar - noll förluster. Henrik Rydströms Kalmar FF hade imponerat under den allsvenska inledningen inför onsdagens möte med IFK Göteborg, som har haft det tyngre, där det spelmässigt inte klaffat.

När matchen blåste igång tog Blåvitt tidigt tag i taktpinnen, men Kalmar var inte ofarliga. Efter 17 minuter spelat fick KFF-anfallaren Oliver Berg matchens dittils hetaste läge - men avslutet räddades säkert av Giannis Anestis i Blåvitt-målet.

Efter halvtimmen spelad snodde Kolbeinn Sigthorson åt sig bollen i Kalmars straffområde, men fälldes av Sebastian Ring. Blåvitt ropade på straff men domaren valde att fria och lät spelet fortgå.

- Kom igen, han springer in i mig och jag kan inte gå för bollen. Det är en självklar straff. Domaren måste steppa upp sin nivå lite, säger Sightorsson till Discovery+ i halvtid.

Den första halvleken slutade sedan mållös, 0-0.

Den andra halvleken bjöd sedan på mycket kamp. Båda lagen skapade chanser och kämpade för att spräcka dödläget, men ingen lyckades.

Matchen slutade 0-0 och Henrik Rydströms Kalmar förblir obesegrade efter sex spelade omgångar. För tillfället tar intar man femteplatsen, men Malmö har en match mindre spelad. För IFK Göteborg går det desto tyngre - efter sex spelade omgångar har man en seger, fyra oavgjorda och en förlust. Något som innebär att man befinner sig på niondeplats.

Härnäst väntar Malmö FF, medan Blåvitt tar emot Sirius hemma.

Startelvor

Kalmar FF: Hägg Johansson - Johansson, Saetra, Bergqvist, Ring - Romario, Sjöstedt, Gustafsson - Ring, Berg, Sachpekidis.

IFK Göteborg: Anestis - Tolinsson, Bjärsmyr, Eriksson - Aiesh, Thern, Yusuf, Hamsik, Jallow - Sigthorsson, Sana.