TV: MFF avgjorde på tilläggstid i Skånederbyt - Sejdiu stor matchhjälte

MALMÖ. Malmö FF:s dystra poängsvit såg länge ut att fortsätta.
Då klev Patriot Sejdiu fram och gjorde 2-1 på tilläggstid mot Helsingborg i Skånederbyt.
- Det är ett viktigt mål, ett matchavgörande mål, så det känns det speciellt, säger han till Discovery+.

1:37
Höjdpunkter: Sejdiu matchhjälte i Skånederbyt mellan Malmö och Helsingborg
1:40
Sejdiu: "Jag är väldigt glad"

Hos tabellfemman Malmö FF spelade mittbacken Niklas Moisander för första gången sedan mars och petade den tidigare givne Dennis Hadzikadunic från startelvan. I jumbon Helsingborgs IF var Kalle Joelsson, Armin Gigovic och Wilhelm Loeper tillbaka efter skador, där den förstnämnde startade i målet i stället för Anders Lindegaard. Ghananerna Joseph Amoako och Benjamin Acquah gjorde båda sin första starter i år.

Just Amoako fick matchens första stora läge sedan Lasse Nielsen slarvat, men sköt avslutet strax över i den fjärde minuten. HIF inledde med frenesi under en tempostark matchinledning. I den tionde minuten skapade Malmö dock ett jätteläge när Veljko Birmancevic hittade Jo Inge Berget framför målet. Norrmannen träffade ribban och Felix Beijmo misslyckades med att få returen förbi högen av HIF-spelare.

Tio minuter senare var det Berget som serverade Isaac Kiese Thelin, som nickade några decimeter över från nära håll. MFF öste på med inlägg mot gästernas backlinje och skapade en hörna i den 24:e minuten. Birmancevic slog den och Kiese Thelin nickade in sitt första mål sedan den 17 april.

En röd tråd genom hela första halvlek var hemmalagets slarv under uppspelsfasen. I den 37:e minuten var det Hugo Larsson som gav bort bollen mitt på egen planhalva till Dennis Olsson, som tog emot och sköt ett skott som via Niklas Moisander gick i mål. En välförtjänt kvittering.

På tilläggstid i första halvlek sköt Acquah ett skott från snäv vinkel som Johan Dahlin räddade till hörna, och Birmancevic avslutade från distans tätt över ribban.

- Jag tycker att vi har rätt bra kontroll, men sedan får vi ett skitmål emot oss och 1-1 är ju inte det vi vill, sa MFF:s Jo Inge Berget till Discovery+ i paus.

Inför den andra halvleken valde MFF-tränaren Milos Milojevic att göra både byten och förändringar i uppställningen. In i spel kom Sergio Pena och Dennis Hadzikadunic, som avlöste Hugo Larsson och Ola Toivonen. Samtidigt tog Felix Beijmo och Martin Olsson rollerna som wingbacks i en mer 3-5-2-lik uppställning.

Tio minuter in i andra halvlek var Malmö FF decimeter från ett nytt ledningsmål på hörna. Återigen var det Veljko Birmancevic som lyfte in bollen. Lasse Nielsen blev serverad ett jätteläge på halvvolley, men Kalle Joelsson stod för en högklassig räddning.

Hemmalagets anstormning skulle komma att fortsätta. I den 78:e matchminuten bröstade Isaac Kiese Thelin elegant ner en hög boll - och avlossade i överkanten av ribban. MFF gjorde ytterligare byten när både Sören Rieks och Malik Abubakari klev in i spel för att få hål på gästernas kompakta försvar i slutakten av matchen.

Forceringen skulle till slut komma att ge utdelning. Patriot Sejdiu fick bollen i straffområdet och placerade distinkt dit bollen i bortre till 2-1 Malmö. Ett resultat som stod sig matchen ut.

- Det är ett viktigt mål, det känns riktigt bra. Även fast jag inte har spelat fick jag göra ett mål, säger Sejdiu till Discovery+ efter matchen.

- Om det är ett vanligt mål så är det inte så mycket, då är det bara ett mål. Men nu är det ett viktigt mål, ett matchavgörande mål, så då känns det speciellt.

Vidare berättar Sejdiu att det inte ens var säkert att han skulle komma in i derbyt.

- Det var femtio-femtio. Men sedan valde tränaren att ta in mig, och det var bra att han gjorde det, säger han till Discovery+.

Helsingborgsmålvakten Kalle Joelsson, som stod för en imponerande insats, var besviken efter matchen.

- Det är en tung förlust, framför allt att förlora på övertid när vi gör en så pass bra matcher som vi gör. Jag tycker att vi står upp väldigt, väldigt bra både offensivt och defensivt över 90 minuter. Så man är otroligt besviken, säger Joelsson till Discovery+.

Malmö: Dahlin - Beijmo, Nielsen, Moisander, Olsson - Larsson, Rakip - Berget, Toivonen, Birmancevic - Kiese Thelin.

Helsingborg: Joelsson - Tsouka, Hellman, Widell, Davidsen - Acquah, Lingman - Olsson, Ali, Amoako - van den Hurk.