TV: Missräkning för Norrköping - tappade poäng hemma mot Mjällby

IFK Norrköping är kvar i allsvensk serieledning - men ligger nu på samma poäng som Malmö FF efter kvällens poängtapp hemma mot Mjällby.
- Deras försvarsspel är svårforcerat, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson till Dplay.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

STREAMA PÅ MÅNDAG

I och med att Malmö FF i går vann borta mot IFK Göteborg var IFK Norrköping pressat att ta poäng i kvällens hemmamöte med Mjällby för att behålla serieledningen i allsvenskan.

I Norrköping fanns nyförvärvet Linus Hallenius för första gången med i matchtruppen efter att ha blivit spelklar, men anfallaren inledde mötet med Mjällby på bänken. Manager Jens Gustafsson gav istället 21-årige Pontus Almqvist chansen från start för första gången för säsongen i serien, efter att han i förra omgången gjort ett mål och en assist som inhoppare mot Falkenberg.

Under den första halvleken hade Christoffter Nyman en boll i mål för IFK Norrköping genom en nick, men målet dömdes bort då Peking-anfallaren bedömdes vara för hård i nickduellen.

Mjälly hade ett jätteläge till att ta ledningen i den 38:e minuten då Jacob Bergström kom fri, men Isak Pettersson i Norrköpings mål stod för en viktig räddning.

Norrköping fick den första målchansen i den andra halvleken då Nyman kom till avslut i Mjällbys straffområde, men Carljohan Eriksson räddade.

I den 55:e minuten skulle målet komma för Norrköping. Sead Haksabanovic mötte ett inägg från Jonathan Levi på en frispark och stötte in 1-0 från nära håll, 21-åringens femte mål i årets allsvenska.

I minut 62 skulle Mjällby svara, då Moses Ogbu höll sig framme i straffområdet och petade in 1-1 efter en hörna.

Precis efter Mjällbys kvitteringsmål gjorde Norrköping ett trippelbyte, där man bland annat bytte in Linus Hallenius, som därmed gjorde sin debut i Peking-tröjan.

Norrköping låg på för att försöka få till ett segermål, men 1-1 blev slutresultatet, ett resultat som gör att Peking leder allsvenskan på fler gjorda mål före Malmö FF efter tolv omgångar. Mjällby ligger kvar på nionde plats.

- Vi hade behövt hålla ledningen när vi får den och kanske göra något till mål innan de gör 1-1, för de försvarar sig väldigt hängivet och välorganiserat, det är svårforcerat, måste jag säga, deras försvarsspel, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson till Dplay efter matchen.

I nästa omgång ställs Norrköping mot Häcken på bortaplan, medan Mjällby tar emot Sirius hemma på Strandvallen.

Norrköping: Pettersson - Krogh Gerson, Dagerstål, Lauritsen - Bergmann Johannesson, Smith, Thern, Levi - Almqvist, Nyman, Haksabanovic.

Mjällby: Eriksson - Watson, Björkander, Agardius - Nilsson, Löfquist, Ogbu, Sabovic, Jeahze - Bergström, Petersson.

-
-
Publicerad 2020-08-03 kl 20:49

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.