Stefanelli hjälte för AIK - hänger med i tabelltoppen

SOLNA. 1-0 mot IFK Norrköping.
Med sex omgångar kvar är AIK på samma poäng som ettan Djurgården.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

AIK fortsätter att vara starka på hemmaplan. På söndagen kom säsongens elfte seger på Friends Arena när IFK Norrköping besegrades med 1-0.

Men det var bortalaget som fick matchens första chans. Efter nio minuter hittade Jonathan Levi ut till höger där Linus Wahlqvist satte in bollen i straffområdet till Christoffer Nyman som nickade i ribban.

1-0 kom efter 24 minuter.

Vänsterbacken Eric Otieno bröt och satte full fart framåt och satte ut bollen till höger till Zachary Elbouzedi som slog ett inlägg mot mål. Oscar Jansson boxade ut och bollen hamnade hos Nicolas Stefanelli som fick öppet mål och satte 1-0.

Den första halvleken avslutade med två jättechanser. En för varje lag. Först IFK Norrköping.

Alexander Fransson chippade rakt fram till Christoffer Nyman som väggspelade med Jonathan Levi, Nyman blev fri och avslutade, men Kristoffer Nordfeldt gjorde en bra räddning.

Direkt efter slog Mikael Lustig en lång boll som Stefanelli satte ner till Nabil Bahoui som klippte till, men bollen gick tätt utanför.

Den andra halvleken blev chansfattig. AIK föll hemåt, Norrköping hade mest boll, men lyckades inte skapa några heta målchanser.

AIK vann med 1-0, för andra gången på kort tid med Stefanelli som enda målskytt, och har med sex omgångar kvar samma poäng som ettan Djurgården.

AIK: Nordfelt - Lustig, Papagiannopoulos, Milosevic, Otieno - Elbouzedi, Larsson, Hussein, Stefanelli - Bahoui, Rogic.

IFK Norrköping: Jansson - Telo, Wahlqvist, Castegren, Nielsen - Ishaq, Levi, Adegbenro, Fransson, Agardius - Nyman.