Augustinsson hjälte mot Mjällby - Djurgården tillbaka på vinnarspåret efter derbyförlusten

Djurgården är tillbaka på vinnarspåret efter derbytförlust senast.
Under onsdagen besegrade man Mjällby hemma med 2-1 efter mål av Emir Kujovic och Jonathan Augustinsson.
- Jag får alltid stanna på hörnor eller slå dom, så nu kanske man får gå upp och nicka ibland, säger Augustinsson till Dplay.

Se målen från matchen i Sporten spelaren.

Djurgården föll tungt i Stockholms-derbyt senast mot Hammarby, och när man välkomnade Mjällby på Tele2 under onsdagskvällen var man ute efter att studsa tillbaka - men man fick inte den starten man hade önskat sig.

Efter 30 minuter på matchklockan chockade Moses Ogbu Djurgården med sitt sjätte mål på de fem senaste matcherna. När Aslak Witry drogs ner utanför Mjällbys straffområde utan att få frispark, kontrade Mjällby. Efter ett inspel i Djurgårdens straffområde mötte Ogbu upp och placerade säkert in 1-0 bakom PK Bråtveit i Djurgårds-målet.

I halvtid gjorde Djurgården två byten. Curtis Edwards och Jonathan Ring kom in istället för Kevin Walker och Kalle Holmberg.

Fem minuter in i den andra halveken hittade Emmanuel Banda Emir Kujovic i straffområdet med ett inlägg från vänster - som Kujovic tryckte in till 1-1 med en nick.

Några minuter senare var Mjällby återigen nära på att ta ledningen. Ett inlägg av David Löfquist hittade mittbacken Jesper Löfgren som nickade stenhårt i ribban.

Tio minuter efter Djurgårdens kvitteringsmål tog hemmalaget även ledningen. Högerbacken Aslak Witry nådde ytterbackskollegan Jonathan Augustinsson med en höra som den sistnämnde nickade in till 2-1.

Men Mjällby gav inte upp. Bortalaget fortsatte att pusha för ett kvitteringsmål och hotade rejält genom inlägg mot Ogbu. Men Augustinsson blev till slut matchhjälte då 2-1 stod sig matchen ut.

En lättnad för Djurgården att vara tillbaka på vinnarspåret. Segern innebär att man tillfälligt klättrar upp på tredjeplats med 26 poäng, dock har Elfsborg på andraplats och Norrköping på fjärdeplats både en match mindre spelad. Mjällby stannar kvar på åttondeplats med 19 poäng, men kan trilla ner i tabellen om Varberg besegrar Häcken under torsdagen.

- Jag får alltid stanna på hörnor eller slå dom. Så det här var väl första gången i år, eller kanske andra eller tredje, som jag får gå upp. Så nu kanske man får fortsätta göra det i framtiden, säger Jonathan Augustinsson till Dplay efter matchen.

Djurgården: Bråtveit - Witry, Une-Larsson, Berg, Augustinsson - Ulvestad, Karlström - Banda, Walker, Holmberg - Kujovic.

Mjällby: Eriksson - Watson, Löfgren, Björkander - Tamimi, Batanero, Löfquist, Jeazhe - Moro, Ogbu, Sabovic.