TV: Thern av skadad när Blåvitt kryssade i premiären

ÖREBRO. Poängtapp - och en ny skada.
IFK Göteborgs allsvenska premiär mot Örebro blev ingen fullträff.
- Ytterligare en skada är inte jättekul, säger tränaren Roland Nilsson om Simon Thern.

Se höjdpunkterna från matchen i TV4-sportens sändning här ovan.

Allsvenskan 2021 är igång för Örebro SK och IFK Göteborg. Under lördagen möttes de två lagen i seriens andra match för året och tillställningen slutade 0-0.

- Vi visste att det skulle bli en tuff match. Det var premiärnerver och Örebro är ett bollskickligt lag med individuellt vassa spelare. Matchen böljade lite till en början. Sista 20 minuterna i första halvlek var vi riktigt bra och skapade någon riktigt bra chans. Men gjorde inte mål, säger Blåvitt-tränaren Roland Nilsson.

- I andra halvlek startade vi lite passivt och hittade inte spelet som vi hade i slutet av första halvlek. Vi skapade några farliga kontringslägen men kom inte riktigt till vassa chanser. Oavgjort är väl rättvist.

ÖSK skapade matchens första farlighet. I den tionde minuten kom Romain Gall till ett avslut på högerkanten, vilket Giannis Anestis i Blåvitts mål hanterade. Därefter handlade det mest i chansväg om gästerna i den första halvleken.

Forwarden Kevin Yakob kom till ett farligt skottläge i den 20:e minuten efter en djupledspass av Tobias Sana, men lyckades inte överlista ÖSK:s målvakt Bobby Allain. Det gjorde han inte heller sju minuter senare - när ett jätteläge dök upp inne i straffområdet. Ett Simon Thern inspel skarvades fram till Yakob av Gustaf Norlin. Nyförvärv från Häcken blev ren bara någon meter från mål men nämnde Allain reflexräddade på mållinjen.

I andra halvleken var det Örebro som skapade mest offensivt tryck och hemmalaget hittade fram i några enstaka farligheter. Agon Mehmeti var nära att tråckla in bollen till Deniz Hümmet precis framför mål i den 55:e minuten, och då stötte Blåvitt ut den precis utanför ena stolpen. En stund senare kom Romain Gall till ett avslut inne i straffområdet som Giannis Anestis räddade.

Bortalaget IFK drabbades sedan av ett bakslag med tio minuter kvar att spela. Mittfältaren Simon Thern fick en spark av nämnde Gall, föll till marken och vred sig i smärtor. Nyförvärvet tog sig mot foten, fick behandling och leddes därefter av planen med hjälp av lagkamraten August Erlingmark och en person i det medicinska teamet. När Thern haltandes tog sig ut mot sidlinjen skrek han ut sin ilska över situationen.

- Han har ont. Vi får se vad det medicinska teamet kommer fram till, säger tränaren Roland Nilsson.

Han fortsätter om skadorna som plågat dem hela året:

- Vi har haft tillräckligt med skador... ytterligare en är inte sådär jättekul.

Göteborgs skadelista växer alltså. På den finns sedan tidigare spelare som Carl Johansson, Jakob Johansson, Patrik Karlsson Lagemyr, Yahya Kalley och Hosam Aiesh. Dessutom saknades stjärnförvärvet Marek Hamsik mot ÖSK. Han är tillbaka i träning men var inte med i truppen till premiären.

Örebros lag: Bobby Allain - Hussein Ali, Michael Almebäck, Andreas Skovgaard, Daniel Björnquist - Romain Gall, Dennis Collander, Johan Mårtensson, David Seger (Erik Björndahl 88) - Agon Mehmeti (Nordin Gerzic 74), Deniz Hümmet.

Göteborgs lag: Giannis Anestis - Jesper Tolinsson, Mattias Bjärsmyr, Sebastian Eriksson (Pontus Wernbloom 85) - Alexander Jallow, Simon Thern (Robin Söder 80), August Erlingmark, Alhassan Yusuf, Gustaf Norling - Kevin Yakob (Kolbeinn Sigthorsson 66), Tobias Sana.