STREAMA PÅ MÅNDAG
IF Elfsborg - IFK Värnamo
IF Elfsborg
IFK Värnamo

IFK Norrköping klev i kväll in till mötet med Elfsborg med sju raka ligamatcher utan förlust och med toppkänning på AIK i allsvenskan. Däremot ställdes laget mot ett formstarkt Elfsborg, som stretade emot rejält den här kvällen på Östgötaporten.

Men det var Peking som inledde mötet bäst. Först hotade David Moberg Karlsson med ett farligt skott tätt över mål och därefter tog laget ledningen i matchen. Moberg Karlsson var åter i händelsernas centrum genom att sätta in bollen i straffområdet till Arnor Sigurdsson, som ur snäv vinkel gav laget ledningen till 1-0.

- Jag trodde först att jag var offside, men tänkte att det var bäst att avsluta eftersom att jag inte visste, så det var tur eftersom det blev mål, säger Peking-målskytten Arnor Sigurdsson till C More.

Elfsborg var däremot inte helt ofarligt. Simon Lundevall hotade efter omställning i mitten av första halvlek med ett instick i straffområdet mot Issam Jebali, men fick se bollen gå ut över kortsidan i stället för fram till lagkamraten. Men Jebali skulle få en chans till före första halvleks slut, då han strax före halvtid sköt i överkanten av ribban efter hörna. Det innebar fortsatt ledning för Peking i halvtid.

- Det var högt tempo, så vi fick springa mycket. Vi gjorde mål och det var viktigt. Vi hade en hel del boll också, en bra halvlek, säger Sigurdsson i sändningen.

I halvtid klev Alexander Fransson av för Peking och blev ersatt av Ian Smith på mittfältet. Efteråt berättade Norrköpings läkare för Fotbollskanalen att det inte var något allvarligt med mittfältaren, enbart "lite diarré".

Sigurdsson var i mitten av andra halvlek åter nära att bli målskytt, då han vände och vred utanför straffområdet för att sedan pressa Kevin Stuhr Ellegaard till en meriterad räddning mellan stolparna i bortamålet. Jordan Larsson blev i slutet av matchen inbytt och hotade utifrån, medan Simon Skrabb sköt tätt utanför mål. Det fanns chanser för fler mål, men i slutändan fick Norrköping vara nöjt med Sigurdssons 1-0-mål.

Norrköping besegrade Elfsborg med 1-0 och tog därmed andra raka segern, medan Elfsborg föll för första gången sedan 5-0-förlusten mot Häcken i mitten av maj. Peking ställs härnäst på lördag mot Malmö på Stadion, medan Elfsborg i nästa match möter Östersund på Jämtkraft Arena.

- Våra första 20 minuter är våra bästa i år, sedan blir vi lite bekväma i slutet av första halvlek. Andra halvlek är bra i stora delar, så sammantaget är det en bra match i stora delar, säger Peking-tränaren Jens Gustafsson till C More.

- Vi är glada för segern och tänker på den just nu, fortsätter han.

Hur känner du för toppstriden, tre poäng bakom AIK?
- Ingenting just nu. Vi har inte ens spelat halva allsvenskan ännu, så jag känner inte något för det, säger Gustafsson.

IFK Norrköping: Pettersson - Dagerstål, Johansson, Fjoluson - Krogh Gerson, Fransson, Thern, Thorarinsson - Moberg Karlsson, Holmberg, Sigurdsson.

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Gustavsson, Dresevic, Nilsson, Kaib - Dyer, Olsson, Holmén, Gojani, Lundevall - Jebali.

-
-
Publicerad 2018-07-23 kl 20:48

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.