Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

I IFK Göteborg var Gustav Svensson åter i startelvan efter avstängning och ersatte Sebastian Hausner. Hos gästande Mjällby AIF fick Adam Ståhl förtroendet från start, då Noah Persson lämnat Blekingeklubben för spel utomlands.

Förutsättningarna var goda på Gamla Ullevis finkammade gräsmatta och en relativt böljande tillställning utspelade sig inledningsvis.

Men innan matchen hann sätta sig knuffade gästernas Otto Rosengren till Emil Salomonsson, som landade olyckligt när han föll mot gräset. Högerbacken tvingades bryta matchen med en befarad skada i axeln eller armen. Han ersattes av Sebastian Eriksson.

I den 14:e minuten provade Rosengren från distans, men Pontus Dahlberg svarade för en fin räddning. Samme Rosengren fick senare ett läge från snäv vinkel, men prickade inte mål.

I övrigt var det en ytterst händelsefattig tillställning som utspelade sig och de båda lagen gick in till halvtidsvilan med ställningen 0-0. Då blev hemmalaget utbuat.

- Det är semesterfotboll. Det går lite sakta och är lite småfel här och där. Vi behöver steppa upp, sa Blåvitts Anders Trondsen till Discovery+.

Till den andra halvleken växlade IFK Göteborg upp och knappa två minuter in kom Trondsen till en halvfarlig chans på volley. Fem minuter senare var det ännu närmare ett ledningsmål för hemmalaget när Elias Hagen tvingade Mjällby-målvakten Noel Törnqvist till en ypperlig parad.

Men trots den starka blåvita starten på halvleken var det de gulsvarta gästerna som skulle komma att ta ledningen. Efter nickspel i straffområdet stod Adam Ståhl för ett mästerligt avslut när han cykelsparkade in ledningsmålet för Mjällby.

- Det ver grant, det var fint, säger Adam Ståhl till Discovery+.

Minuter senare kom nästa smäll för Blåvitt när Anders Trondsen gjorde sig illa och inte heller han kunde fullfölja matchen. Göteborgarna verkställde då sitt tredje och sista byte när Suleiman Abdullahi kom in i spel i den 65:e matchminuten.

Men den blåvita forceringen uteblev och matchen slutade 0-1. Även direkt på slutsignal hördes burop.

- Vi ligger under med 1-0 och skapar i stort sett inget i andra halvlek. Jag kan inte beskriva känslan nu. Jag är riktigt jävla sur, säger Marcus Berg till Discovery+.

Tränaren William Lundin:

- Vi tycker att det är vår sämsta match i allsvenskan. Överlägset. Vi är svaga i duellspel och det trycket vi får i slutet är också svagt. Vi hade förväntat oss en mycket bättre match över 90 minuter. Vi behöver rannsaka oss, både spelare och ledare, säger han på en presskonferens.

Mjällbys tränare Anders Torstensson:

- Det är en jämn fotbollsmatch över 90 minuter som kunde gått åt båda hållen. Jag skulle gissa att det var ganska rättvist. Jag tycker att vi jobbade ihop till det målet vi fick. (

Resultatet innebär att Blåvitt fortsatt ligger på kvalplats, medan Mjällby tar sig upp på en åttonde plats i den allsvenska tabellen.

I nästa omgång gästar IFK Göteborg IK Sirius. Mjällby AIF bortaspelar mot BK Häcken.

IFK Göteborg: Dahlberg - Salomonsson, Svensson, Bångsbo, Wendt - Trondsen, Carlén - Carlstrand, Hagen, Norlin - Berg

Mjällby AIF: Törnqvist  - Eile, Rösler, Pettersson - H.Johansson, Brorsson, Gustavsson, Rosengren, Ståhl - A. Johansson, Fenger.

-
-
Publicerad 2023-06-03 kl 16:57

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.