Bajen vände 1-3 till 4-3 mot ÖFK - Amoo avgjorde rysare i 93:e minuten

STOCKHOLM. Hammarby vände 1-3 till 4-3.
Hemmamötet med Östersund blev en rysare - och avgjordes i 93:e minuten.
- En galen match, säger matchhjälten Akinkunmi Amoo till Discovery+.

Ett Europa-jagande Hammarby tog emot jumbon Östersund i allsvenskan på herrsidan under söndagen. Då bjöd bortalaget på en överraskande start.

Redan i den åttonde minuten placerade Marco Weymans in 1-0 i ena hörnet efter slarv i Hammarby-försvaret. Sex minuter senare sköt Blair Turgott ett långskott mitt i mål och fick se Bajen-keepern David Ousted tappa in bollen i nät. En jättetavla och plötsligt stod det 2-0.

Minuten därefter reducerade dock hemmalaget. ÖFK-mittbacken Noah Sonko Sundberg stötte in bollen i eget mål på ett inlägg från Simon Sandberg. Men i den 19:e minuten svarade gästerna med ytterligare ett mål. Ludvig Fritzson nickade in en hörna till 3-1.

Efter det handlade mycket om Hammarby, som tryckte på framåt. I den 24:e minuten reducerade hemmalaget genom Williot Swedberg, som stötte in 3-2 i närheten av mållinjen efter ett fint förarbete av Akinkunmi Amoo.

Åtta minuter senare träffade nämnde Swedberg stolpen och bara minuten efter det gjorde ÖFK-keepern Aly Keita en dubbelräddning på en nick och ett skott från nära håll, av Björn Paulsen respektive Astrit Selmani.

Just Selmani bars ut på bår innan paus, efter en otäck kollision och landning. Han tappade medvetandet i några sekunder och har förts till sjukhus, enligt Hammarby.

I paus var Bajens lagkapten Darijan Bojanic rejält kritisk till sitt lags insats i första halvleken. I en intervju på innerplan beskrev han de första 45 minuterna på följande vis:

- Skitdåligt. Bedrövligt.

I den andra halvleken fortsatte Bajen att gå för en kvittering och med 20 minuter kvar att spela såg man ut att lyckas. Då blev inhopparen Mayckel Lahdo fälld av Aly Keita, varpå domaren Kaspar Sjöberg dömde straff. Den sköt dock Darijan Bojanic i ribban.

Men 3-3 skulle komma. Med en kvart kvar att spela fick gästernas Samuel Mensiro rött kort efter en kapning av David Accam. Precis därefter kvitterade Hammarby, efter en speciell situation. Östersund spelade nämligen ut bollen till inkast efter att ha drabbats av en känning på en spelare, fick tillbaka den av Bajen men sköt sedan en passning rakt på Bajens Mayckel Lahdo. Bollen studsade då fram till en helt ren Gustav Ludwigson i straffområdet, varpå forwarden enkelt rullade in 3-3 - till stor ilska bland bortaspelarna.

Hemmalaget gick för ett avgörande i slutminuterna - och man lyckades till slut få hål på Östersund en fjärde gång. På tilläggstid fick Bajen sin andra straff för dagen efter hands på Charlie Colkett. Då klev Akinkunmi Amoo fram istället för Darijan Bojanic, och satte säkert 4-3.

- Jag är väldigt glad. Vi kom tillbaka från 1-3 och det här är ett väldigt bra resultat för oss. Vi gav aldrig upp och nu är vi väldigt glada. Det var en galen match, säger Amoo till Discovery+.

En viktig seger för Bajen i jakten på en topp tre-plats. Man har nu fyra poäng upp till trean Malmö, som dock har en match mindre spelad.

ÖFK har tolv poäng upp till kvalplatsen och ser ut att spela i superettan 2022.

Hammarbys lag: David Ousted - Aziz Ouattara, Björn Paulsen, Mads Fenger - Simon Sandberg, Akinkunmi Amoo, Darijan Bojanic, Williot Swedberg (David Accam 65), Mohanad Jeahze - Astrit Selmani (Mayckel Lahdo 40 (Aljosa Matko 83), Gustav Ludwigson

Östersunds lag: Aly Keita - Samuel Mensiro, Noah Sonko Sundberg, Eirik Haugan, Patrick Kpozo - Ludvig Fritzson (Henrik Bellman 74), Nikolaos Dosis, Marco Weymans - Felix Hörberg (Charlie Colkett 68), Malcolm Stolt (Sebastian Karlsson Grach 82), Blair Turgott