TV: Drama när Blåvitt tappade 2-0-ledning - ÖSK kvitterade med matchens sista spark

GÖTEBORG. Alf Westerberg såg ut att få en drömstart som huvudtränare för IFK Göteborg.
Men hemma på Gamla Ullevi tappade de blåvita 2-0 till 2-2 mot Örebro efter att ha fått två sena straffsparkar emot sig.
- Vi blev, känns det som, väldigt hårt straffade i slutskedet. Det svider ordentligt, säger Alf Westerberg.

Gamla Ullevi mullrade i gång. Publiken ställdes sig upp. Applåderna och sången ökade i styrka.

Efter en stormig vecka med 4-2-förlust i Örebro och en sparkad huvudtränare skulle "nya" IFK Göteborg, under Alf Westerbergs ledning, ta ett första steget in i framtiden.

De blåvita åskådarna tänkte bidra med sitt.

Nere på plan var hemmaspelarna aningen mer försiktiga och det var Örebro som inledde bäst.

Nahir Besara fick första chansen redan efter 40 sekunder, Pontus Dahlberg räddade skottet. Därefter hade Michael Omoh och Kennedy Igboananike varsin chans under de första 20 minuterna. Omoh med högerfoten, Igboananike med huvudet.

IFK Göteborg föll hem och fokuserade mest på att utnyttja de omställningsmöjligheter som öppnade sig.

Det gav ett par hyfsade lägen. Bland annat hittade Sören Rieks och Tobias Hysén skottlägen utifrån. Oscar Jansson var dock med på noterna vid båda tillfällena.

Halvlekens vassaste chans kom strax innan paus när Besara, hattrickskytt i 4-2-mötet senast, tog emot Igboananike inspel i straffområdets bortre yta. Skottet passerade dock högt över ribban.

Efter paus tände matchen till.

Och efter 58 minuter exploderade Gamla Ullevi.

Emil Salomonsson skickade in ett inlägg från höger, Sören Rieks smög in från sin vänsterkant och nickade ledningsbollen förbi Oscar Jansson.

Fem minuter senare var det dags igen.

Sebastian Eriksson drev fram bollen på vänsterkanten och skruvade in ett vasst inlägg. Inne i straffområdet vann Mikael Boman duellen med Brendan Hines-Ike och skarvnickade in 2-0.

Matchen var dock inte över där.

Med tio minuter kvar reducerade Örebro. Emil Salomonsson täckte Maic Semas skott med armen och domaren Kaspar Sjöberg pekade på straffpunkten. Salomonsson fick dessutom sitt andra gula kort och blev därmed utvisad.

Straffen? Den tryckte Kennedy Igboananike upp i det högra krysset, 2-1.

Ett par minuter senare fick Örebro ytterligare en straff. Maic Sema förvaltade den på bästa sätt och satte 2-2 med matchens sista spark.

Efter slutsignalen var hemmaspelarna rasade på domaren Kaspar Sjöberg. De tyckte att Omoh tog bollen med handen innan Örebro fick den andra straffen.

- Det är någon som har en hand på bollen. Det ser jag i efterhand, men det såg inte uppenbarligen inte domaren. Det får vi leva med, säger Alf Westerberg.

Han fortsätter:

- Det är lite tufft att samla sig. Man är aldrig säker på att man är hemma. Fotboll är ett spel som innehåller så mycket, mycket bedömningar.

Örebro-tränaren Alexander Axén om den sista straffen:

- Jag upplevde den som rörig. Att den kunde ha gå åt vilket håll som helst.

Och om 2-2-resultatet:

- Det är en skänk från ovan. Vi var illa ute.

Värt att notera: I slutminuterna byttes Sebastian Ohlsson in i IFK Göteborg och fick sina första allsvenska minuter 2017.

Se höjdpunkter i spelaren ovan.

IFK Göteborg (4-4-2): Dahlberg - Salomonsson, Rogne, Boo Wiklander, Nordström - Diskerud, Erlingmark (Smedberg-Dalence, 74'), Eriksson, Rieks (Ohlsson, 86') - Hysén, Boman (Omarsson, 88')

Örebro (4-4-2): Jansson - Lorentzson, Hines-Ike, Almebäck (Brorsson, 70'), Valgardsson - Sema, Gerzic (Rogic, 67'), Mårtensson, Omoh - Igboananike, Besara (Sköld, 46')