TV: Norrköping sätter press på Stockholmslagen - slog Dalkurd

Norrköping sätter press på Stockholmslagen i toppstriden.
Peking viftade i kväll bort Dalkurd med 2-0 i allsvenskan.
- Vi är med och sniffar (på toppen), säger Peking-anfallaren David Moberg Karlsson till C More.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Norrköping besegrade förra helgen AIK med 2-0 på Östgötaporten och tog därmed upp jakten på Hammarby och AIK i toppen av tabellen i allsvenskan. I kväll jagade laget en ny seger mot Dalkurd för att sätta fortsatt press på lagen i toppstriden.

Peking inledde matchen bäst och skapade flera farligheter framför motståndarmålet. Efter tio minuters spel fick Kalle Holmberg bollen i straffområdet, men fick inte till sitt avslut. Anfallaren, som har haft problem med målskyttet i år, var dock inblandad i Pekings ledningsmål några minuter senare.

Holmberg klackade fram bollen till Simon Skrabb, som i sin tur spelade bollen vidare till Ian Smith i straffområdet. Yttern gjorde inga misstag och placerade in bollen distinkt till höger om Sixten Mohlin i Dalkurds mål.

I slutet av första halvlek skapade Dalkurd en bra kvitteringsmöjlighet. Adam Ståhl testade avslut från straffområdeslinjen och Isak Pettersson stod för en fin räddning. Peking-målvakten fick fingerspetsarna på bollen, som såg ut att gå in i krysset, och tippade bollen i ena stolpen. Närmare än så kom inte Dalkurd en poäng.

Några minuter senare var det nämligen i stället Norrköping som utökade ledningen. David Moberg Karlsson och Holmberg kom fria i en omställning. Moberg Karlsson testade avslut och på returen kunde Holmberg kyligt finta ner Mohlin och placera in bollen i öppet mål fram till 2-0, vilket också var ställningen i halvtid.

I andra halvlek kontrollerade Norrköping matchen och gjorde inga misstag. Holmberg hade bland annat ett avslut på mål från nära håll, medan Jordan Larsson var nära att tråckla in ett inspel i mål. Mer än så blev det däremot inte.

Norrköping bärgade andra raka segern, tre poäng och är ny tvåa i allsvenskan. Peking har nu tre poäng upp till AIK i serieledning och en poäng ner till Hammarby på tredjeplats, men har även en match mer spelad, då konkurrenterna möts i morgon i Stockholm.

- Vi pratade väldigt mycket om att vi spelade mot oss själva. Vi underskattade inte Dalkurd, men det är lätt att fokusera på fel saker med tanke på inramningen mot AIK och nästa match mot Malmö. Det gäller att göra jobbet här och nu och det tycker jag att vi gör hela matchen, säger David Moberg Karlsson till C More.

C More: Vad har du för budskap till AIK, Hammarby och Malmö FF?
- Vi är med och sniffar, säger Moberg Karlsson.

Dalkurd: Mohlin - Ceesay, De John, Thorbjörnsson, Moenza - Strand, Löfkvist, Tranberg, Ståhl - Lawan, Awad.

Norrköping: Pettersson - Castegren, Johansson, Krogh Gerson - Smith, Fransson, Thern, Thorarinsson - Moberg Karlsson, Holmberg, Skrabb.

-
-
Publicerad 2018-09-22 kl 19:57

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.