IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Matchens första skott på mål hade hemmalagets Tobias Sana efter en snabb omställning, där Häckens Pontus Dahlberg sedan kunde tippa bollen till en hörna. I den 19:e minuten fick sedan Alexander Jallow Blåvitts andra läge men kunde inte hålla skottet på mål.

Tre minuter senare sköt Häckens Martin Olsson en distansfrispark strax utanför Giannis Anestis stolpe. Inledningen präglades av ett Häcken som hade det mesta av bollen men inte kom igenom IFK Göteborgs försvarsblock. Blåvitt kunde etablera spel mot slutet av halvleken och förlitade sig inledningsvis på vassa omställningar.

Sana fick ett nytt läge inifrån straffområdet i minut 25, men Dahlberg var återigen med och styrde avslutet utanför. I den 30:e minuten fick Dahlberg agera igen; denna gång på en frispark från Marek Hamsiks vänsterfot som målvakten släppte en retur på. Hamsik spelade några minuter senare en lös hemåtnick som Alexander Jeremejeff snappade upp och sköt gästernas första avslut på mål.

Häcken öppnade sedan andra halvlek med ett skott från Tobias Heintz som tog på IFK-ben och ut till hörna. I anfallet efteråt vann Blåvitts Hosam Aiesh bollen nära eget straffområde, iscensatte en omställning och slog ett inlägg som Kolbeinn Sigthorsson hoppade över i straffområdet. Bollen gick till Simon Thern, men hans bredsida gick i virket och ut.

Häckens ledningsmål i den 57:e minuten rörde upp protester från IFK-håll, eftersom bollen var över linjen innan Leo Bengtsson ordnade en hörna. Den förvaltade högerbacken Godswill Ekpolo i mål efter att ha hamnat helt fri framför Anestis. En kvart senare hade Bengtsson ett skott utanför straffområdet som gick strax över Anestis ribba.

Blåvitts spel gick i stå när de istället tvingades bli bollförande, och de hade väldigt svårt att skapa något av värde mot ett lågt stående Häcken. IFK:s bästa läge kom till sist i den 90:e minuten. Hamsik hittade Sigthorsson i straffområdet; anfallarens nick räddades dock på ett strålande sätt av Dahlberg.

På stopptid fick IFK Göteborg straff när Sigthorsson föll i straffområdet efter en duell med Joona Toivio. Häcken-spelarnas protester hjälpte föga och Tobias Sana var säker när han skickade in 1-1 från straffpunkten i det som i princip var matchens sista spark.

IFK Göteborg: Anestis - Tolinsson, Bjärsmyr, Eriksson - Aiesh (utbytt 79'), Erlingmark (79'), Thern, Hamsik, Jallow - Sana (K), Sigthorsson
Byten: Yakob, Yusef (79')

BK Häcken: Dahlberg - Ekpolo, Toivio, Lindgren (K), Olsson - Faltsetas, Berggren - Traoré (60'), Heintz (88'), Bengtsson - Jeremejeff
Byten: Wålemark (60'), Hammar (88')

Gula kort: Bengtsson (5'), Thern (33'), Berggren (40'), Eriksson (42'), Erlingmark (77')

-
-
Publicerad 2021-05-08 kl 17:01

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.