Effektivt Blåvitt besegrade Sundsvall - Hysén tvåmålsskytt

Först mål nummer 100 i allsvenskan. Sedan mål nummer 101. Tobias Hysén, 35, jubilerade och briljerade när IFK Göteborg 4-0-besegrade GIF Sundsvall.
- Häftigt att ha kommit dit, säger han till Fotbollskanalen.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Det var ett pressat IFK Göteborg som reste norrut under måndagen. 0-1 mot Djurgården senast och placerat på den nedre halvan av tabellen. Det talades om en måstematch på förhand.

Inledningsvis såg det dock inte speciellt bra ut. Hemmalaget Sundsvall hade bollen och förde spelet. IFK Göteborg sjönk tillbaka och såg inte speciellt vasst ut.

Ändå var det de som tog ledningen strax efter att klockan hade passerat 30 minuter. Sören Rieks skickade in ett hårt markinlägg från höger. Hemmamålvakten Tommy Naurin räddade det första avslutet från en framrusande Tobias Hysén, men kunde inte göra något på returen. Ledning IFK Göteborg och Hyséns 100:e allsvenska mål. En imponerande siffra.

- Just under matchen hade jag inte koll på det. Det är mer nu efteråt. Det är klart att det är jättekul. Jag har haft lite koll på att milstolpen närmar sig. Det är häftigt att ha kommit dit, säger han.

Två minuter senare var det dags igen. Mikael Boman gick omkull i duell med Marcus Danielsson och domaren Kristoffer Karlsson pekade på straffpunkten. Emil Salomonsson dunkade säkert in 2-0.

- Jag vet inte hur han kan blåsa där. Då blir det tio straffar per match, suckade Marcus Danielsson i C More.

Strax innan paus kom även 3-0. Efter försvarsstrul letade sig Tobias Hysén fram till ett nytt läge i straffområdet. Med vänsterfoten skickade han vackert in bollen i det bortre hörnet. Jakten på 200 allsvenska mål var i gång.

- Haha! Då får jag nog köra på ett tag till. Det var den milstolpen, nu får vi jaga något annat, säger han.

Glädje där, desto mer dystert i hemmalaget. Sundsvall gjorde en bra första halvlek, men låg ändå under.

- Det är helt sanslöst. Jag kan inte förstå att det står 3-0, säger Marcus Danielsson.

Hysén igen:

- Vi får vara ärliga och säga att den första halvleken kunde ha gått helt annorlunda...

Till den andra halvleken tvingades IFK Göteborg byta ut en, enligt C More, illamående Thomas Rogne. Inhoppande David Boo Wiklander och resten av de blåvita lyckades dock hålla i och spela hem segern. Trots fortsatt mycket boll och ett gäng fina målchanser lyckades GIF Sundsvall inte spräcka nollan. Istället pricksköt Mads Albaek in 4-0 i slutminuterna. Det fastställde slutresultatet och gav IFK Göteborg säsongens tredje seger.

- Det är klart att det finns saker som kan bli bättre. Samtidigt gör vi fyra mål på ett Sundsvall som inte hade släppt in mål på några timmar. Så något bra gjorde vi. De hade mycket boll, men på bortaplan har vi inga förpliktelser att spela fin fotboll. Vi skulle upp hit och hämta tre poäng. Vi måste ta mer poäng på bortaplan för att komma högre upp i tabellen, säger Hysén.

I nästa omgång ställs IFK Göteborg mot Elfsborg.

- Vi får njuta i dag och i morgon och sedan blicka fram emot den matchen. Vi har varken tid eller utrymme att fira någon seger för mycket, säger Hysén.

Fakta: Startelvor

GIF Sundsvall (3-4-3): Naurin - Danielsson, Björkander (Wilson, 70´), Sonko Sundberg - Larsson, Suljevic (Salih, 82´), Steindorsson, Olsson (Freyr Sigurdsson, 64´) - Morsay, Hallenius, Gall

IFK Göteborg (4-4-2): Dahlberg - Salomonsson, Bjärsmyr, Rogne (Boo Wiklander, 46´), Eriksson - Björdal (Smedberg Dalence, 83´), Diskerud, Albaek, Rieks - Boman, Hysén (Omarsson, 80´)

-
-

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-22 kl 21:11

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.