TV: AIK körde över B-betonat Östersund på bortaplan

Men i dag hade de inte mycket att säga till om när AIK vann med 3-0.
- Vi möter dem vid rätt tillfälle, säger Rikard Norling till C More.

Östersund hade inte förlorat på hemmaplan sedan november - men i dag satte AIK punkt för den sviten.

- Det blir en speciell match i dag. Vi möter dem vid rätt tillfälle, men Östersund gör det svårt för oss och all heder åt dem, säger AIK:s tränare Rikard Norling till C More.

Det blev en bra start för AIK - fastän det var Alhaji Gero som hade chansen att ge hemmalaget ledningen tidigt i matchen.

Men i stället för 1-0 till Östersund kom ledningsmålet för gästerna direkt i anfallet efter. Daniel Sundgren stod för ett fint nummer när han dribblade sig igenom försvaret i straffområdet innan han placerade in matchens första mål i det bortre hörnet med vänsterfoten.

I den andra halvleken hade Östersund ett guldläge att kvittera, men två hemmaspelare fick på bollen vilket resulterade i att ingen lyckades sätta dit nicken.

Sedan kom situationen som till stor del grusade Östersunds chanser att vända på matchen.

Curtis Edwards, som var het både temperamentsmässigt och offensivt i dag, fick sitt andra gula för dagen. Edwards var klart på bollen långt innan han träffade Sundgren, när han försökte förhindra en kontring, men i landningen blev det en solklar stämpling över Sundgrens fotknöl.

Om han hade kunnat undvika det eller inte var svårt att utläsa - men ett andra gult kort blev det och Edwards tvingades kliva av.

Med drygt 20 minuter kvar att spela kom också AIK:s andra mål. Det var i en omställning som Stefanelli fick bollen i djupet, stannade upp och dunkade in bollen vid stolproten - mellan benen på sin motståndare.

Och det hann göras ett till mål i Östersund i dag. Det var inhopparen Denni Avdic som gjorde sitt tredje mål i årets allsvenska när han drog till med bredsidan från utanför straffområdet.

Andreas Andersson i Östersundmålet stod inte för någon imponerade insats i dag - och även om det var ett fint placerat skott av Avdic borde Andersson ha gjort mer.

- AIK gör det riktigt bra i dag, de gör mål på sina lägen. Det är svårt att sammanfatta vår insats eftersom vi var en man mindre, säger Saman Ghoddos efter matchen.

En skön vinst för AIK - som dock inte kommer att ha med Amin Affane i derbyt nästa helg då spelaren drog på sig ett gult kort med tio minuter kvar och därför missar matchen.

Startelvor

Östersund: Andersson - Björkström, Mensah, Bergqvist, Kpozo - Bertilsson, Edwards, Fritzon - Hopcutt - Gero, Sollander

AIK: Linnér - Hauksson, Nyholm, Johansson - Sundgren, Blomberg, Affane, Olsson, Lindkvist - Goitom, Stefanelli.