TV: Häcken hakar på i toppstriden - vann borta mot ÖSK

Häcken hakar på i toppstriden.
Borta mot ÖSK vann Hisingenlaget med 2-1 efter att Joona Toivio och Viktor Lundberg nätat.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Under söndagen ställdes Häcken borta mot Örebro och ville åt tre poäng för att inte tappa mark i toppstriden. I lagets elva fick nyförvärvet Gustaf Nilsson chansen direkt från start då han bildade tremannaanfall med Ahmed Yasin och Daleho Irandust.

Häcken tog också ledningen i matchen efter drygt 30 minuters spel. En hörna nådde in i straffområdet där Joona Toivio fick träff på bollen som långsamt gick in i nät bakom Oscar Jansson i ÖSK:s mål.

- Det är en magisk nick, sa Toivio skämtsamt till C More i halvtid.

- Man måste ha lite flyt och den går in. Bra nick.

I andra halvlek kunde sedan Häcken utöka till 2-0 genom Viktor Lundberg som drog till med ett distinkt avslut på pass från inbytte Kwame Kizito.

I slutet av matchen kunde ÖSK reducera då Agon Mehmeti, som hamnade i gruff med Häckens Peter Abrahamsson efter målet, nätade från nära håll. Målet var anfallarens första i ÖSK-tröjan men närmare än så kom inte Närkelaget utan Häcken vann med 2-1.

Segern för Häcken gör att man ligger kvar på femte plats i allsvenskan.

Örebro: Jansson - Björnkvist, Lorentzson, Almebäck, Granlund - Amin, Gerzic, Bertilsson - Larsson, Strandberg, Wright.

Häcken: Abrahamsson - Andersson, Toivio, Lindgren, Sverrisson - Friberg, Lundberg, Berggren - Irandust, Nilsson, Yasin