TV: Toivonen med första målet sedan comebacken - MFF bortaslog Östersund

Ola Toivonen gjorde sitt första allsvenska mål på tolv år.
Då vann Malmö FF med 2-1 mot Östersunds FK borta.
- Det var en riktigt fin match för oss igen, säger Anders Christiansen till Dplay.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Malmö FF bortaspelade på torsdagen mot Östersunds FK i allsvenskan. MFF hade inför matchen skrapat ihop tio poäng på sju matcher, samtidigt som laget kom till matchen med två raka matcher utan seger. ÖFK vann i sin tur senast mot Falkenberg och hade sju poäng efter lika många matcher.

Trots den svaga formen var MFF ändå bäst inledningsvis.

Ola Toivonen frispelade tidigt Marcus Antonsson som tog avslut mot mål, men utan att få fira. MFF fortsatte därefter att hota mot mål och Anel Ahmedhodzic slog lite senare till med ett volleyskott i ribban efter en frispark.

Till slut fick MFF utdelning, då Toivonen i mitten av första halvlek sköt 1-0 med sitt första mål sedan sin comeback i MFF. Målet kom efter ett inspel i straffområdet och var spelarens första i allsvenskan på tolv år. Det gav MFF 1-0-ledning i paus.

- Det var bra. Jag tycker att vi haft några farliga lägen och det är en kontrollerad match, så det var mycket bra, sa Ola Toivonen till Dplay i halvtid.

I andra halvan av matchen utökade MFF sin ledning. Efter ett skott av Marcus Antonsson på en ÖFK-spelare slog MFF-kaptenen Anders Christiansen till på returen i mål till 2-0. ÖFK, som även hade ett par chanser i första halvlek, reducerade sedan efter en tilltrasslad situation i MFF:s straffområde. Oscar Lewicki slog ett inspel i eget straffområde rakt på Johan Dahlin, vilket gjorde att Ludvig Fritzson sedan kunde peta in reduceringen.

Malmö FF höll därefter undan, vann med 2-1 och tog tre poäng. Skånelaget har därmed nu 13 poäng efter åtta matcher, medan ÖFK har sju poäng efter åtta matcher.

- Det var en riktigt fin match för oss igen och det var skönt att ta tre poäng, säger Anders Christiansen till Dplay.

- Jag vet inte om de hade chanser, men vi stod och sov lite på slutet. Jag minns inte exakt deras mål, men de spelade in bollen framför vår målvakt. De hade inte några chanser, så det var helt onödigt att vi öppnade upp matchen efter 2-0. Men så är det ibland. Vi tog tre poäng och kan bygga vidare på det, fortsätter han.

MFF ställs på söndag mot Kalmar hemma, medan ÖFK härnäst spelar mot Häcken på söndag på hemmaplan.

Östersunds FK: Keita - Haugan, Sonko Sundberg, Isherwood, Ouattara - Ssewankambo, Amin, Fritzson - Hörberg, Kadiri, Kroon.

Malmö FF: Dahlin - Larsson, Ahmedhodzic, Lewicki, Knudsen - Antonsson, Innocent, Christiansen, Rieks - Toivonen, Kiese Thelin.