TV: Eddahri stor AFC-hjälte - jämför sitt solonummer med Zlatan-mål

En rabona-assist, ett straffmål och ett solomål.
Omar Eddahri låg bakom AFC Eskilstunas 3-2-seger över Örebro under torsdagen.
- Kanske finare än Zlatans mot Djurgården (2001), säger Eddahri till C More om sitt sista mål.

AFC fick en drömstart på torsdagens match borta mot Örebro. I den sjunde minuten tog sig Omar Eddahri runt på vänsterkanten och slog in ett rabona-inlägg som Mohamed Buya Turay vräkte in i mål från nära håll.

- Det är fint, riktigt fint, sa Eddahri till C More när han själv fick se en repris på inlägget och målet i paus.

25 minuter in i matchen kvitterade Kennedy Igboananike till 1-1. Efter ett instick in i straffområdet från Nahir Besara kunde Igboananike ensam skjuta in bollen i nät via Eskilstuna-keepern Alireza Haghighi. Några minuter innan pausvilan satte sedan ÖSK 2-1. Nahir Besara träffade stolpen med ett skott och på returen höll sig Filip Rogic framme, och han kunde enkelt rulla in bollen i öppet mål. Mittfältaren var förra året kapten i just AFC Eskilstuna och han valde att inte fira nätkänningen.

Med tio minuter kvar av matchen gick ÖSK:s mittback Michael Almebäck in tufft i ryggen på AFC:s Alexander Michel i eget straffområde, varpå domaren pekade på punkten. Omar Eddahri klev fram och satte två straffar i mål (den första fick slås om efter att Buya Turay sprungit in i straffområdet för tidigt).

Kort därefter var det dags för Eddahri att kliva fram igen. Då lurade han bort flera Örebro-försvarare innan han knorrade in 3-2 i bortre hörnet. Matchen slutade 3-2 till AFC, som nu står på 15 poäng och håller ett litet liv i hoppet om allsvenskt spel även 2018. Laget lämnar jumboplatsen och har åtta poäng upp till J-Södra på kvalplatsen med sex omgångar kvar att spela.

- Det andra målet... Jag tänker på Zlatans mot Djurgården back in the days (2001), säger Eddahri till C More.