HIF vände och vann - tog sig upp på säker mark i tabellen

Varberg tog ledningen tidigt i matchen och HIF:s kräftgång såg ut att fortsätta.
Men efter två mål på sju minuter precis innan paus kunde HIF vända och tillslut vinna matchen med 3-1 - och tog sig upp på säker mark.
- Vi står upp som ett lag, säger HIF:s Kebba Ceesay till Dplay.

Se Sporten i spelaren med mål från matchen.

Varberg Bois tog emot Helsingborgs IF på Varberg Energi Arena. Helsingborg hade inför matchen två raka oavgjorda matcher i allsvenskan och låg näst sist i serien.

I Helsingborg var målvakten Alexander Nilsson tillbaka efter att HIF fått ställa 18-årige Ian Pettersson i mål senast mot Hammarby. Varberg saknade Daniel Krezic, Robin Tranberg och Anton Liljenbäck.

Det skulle inte dröja länge innan det första målet skulle komma. Bara drygt 11 minuter in i matchen skulle Gustaf Norlin stå rätt på en hörna och kunde peta in bollen för 1-0 Varberg.

1-0 skulle stå sig fram till den 41:a minuten, när Alex Timossi Andersson skulle presentera sig. Armin Gigovic lossade ett skott som träffade båda stolparna, och på returen dök Timossi Andersson upp och stötte in bollen till 1-1.

Bara minuter senare, på tilläggstid, skulle HIF ta ledningen på straff. Anthony van den Hurk kunde placera bollen säkert till höger i mål och sätta ledningsmålet för HIF som alltså vände matchen på bara några minuter.

HIF gick till pausvila med 2-1.

Matchens tredje mål skulle dröja till den 81, då Rasmus Jönsson skulle ta chansen. Efter en fin djupledsboll av Andreas Landgren kunde anfallaren avsluta säkert och utöka gästernas ledning till 3-1.

3-1-vinsten innebär att Helsingborg tar sig förbi ett annat krislag i tabellen: IFK Göteborg. HIF har nu 21 poäng och parkerar på 13:e plats i den allsvenska tabellen, en poäng mer än IFK Göteborg. Plats 13 betyder att klubben nu är på säker mark.

- Vi står upp som ett lag, de gjorde 1-0 och jag tycker vi fortsätter spela vårt spel och visar styrka, säger HIF:s Kebba Ceesay till Dplay efter matchen.

- Fotboll kan vara extremt små marginaler. Det nått domslut hit eller dit och så kan det vara 2-0 till oss. I stället så växer de in i matchen. Jag har inte sett det (straffen), men vad jag hör så är det otroligt billigt straffmål, säger Varbergs tränare Joakim Persson till Dplay.

Varberg: Strömberg - Mensah, Lindner, Birkfeldt, Zackrisson - Norlin, Barny, Le Roux, Book, Matthews - Selmani

Helsingborg: Nilsson - Voeklerling Persson, Diskerud, Ceesay, Eriksson - Hendriksson, Jönsson, Gigovic, Svensson, Van den Hurk, Timossi Andersson