IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Djurgården kom till kvällens möte med Varberg med två raka segrar i ryggen, medan Varberg senast tappade en ledning till kryss på stopptid mot Östersund.

Blåränderna saknade Jesper Karlström och Erik Berg i kvällens match, då de båda var avstängda. Istället gick Curtis Edwards in på defensivt mittfält och Jesper Nyholm i backlinjen.

Matchens första riktigt heta chans kom efter 20 minuters spel, när en hemåtpassning från Jonathan Augustinsson blev för kort gav Astrit Selmani ett friläge, men Per Kristian Bråtveit i Djurgårdens mål stod för en viktig räddning.

Minuterna efter fick Djurgårdens Elliot Käck på en jätteträff med högerfoten, ett skott som tog i Varbergs ribba.

I den 29:e minuten tog Djurgården ledningen i matchen, när Haris Radetinac hittade fram till Emir Kujovic som nickade bollen i mål till 1-0. Målet var strikerns andra i årets allsvenska, hans första sedan den andra omgången.

Varberg fick ett nytt friläge i minut 38 då Tashreeq Matthews, men 19-åringen fick inte alls till avslutet och bollen rann ut till inspark.

Strax därefter fick Djurgården straff då August Strömberg drog ner Haris Radetinac i straffområdet. Fredrik Ulvestad klev fram och gjorde inget misstag från elva meter när han satte bollen i mål, hans sjätte mål i årets allsvenska.

I halvtid var Varbergs tränare Joakim Persson inte alls nöjd med lagets insats.

- Det är inte första matchen där vi har två stycken hundraprocentiga frilägen, och det luktar knappt målchans när vi är färdiga med avsluten. Det är fruktansvärt bedrövligt. Det är svenska mästarna mot en nykomling som får lära sig hur det går till på den riktiga nivån, sade Persson till Dplay i paus.

I upptakten av den andra halvleken reducerade Varberg genom backen Jon Birkfeldt, som tryckte in bollen från nära håll.

Djurgården var nära att utöka till 3-1 med knappa tio minuter kvar genom ett avslut av inbytte Kalle Holmberg, men August Strömberg i Varbergs mål stod för en jätteräddning.

Djurgården lyckades rida ut stormen och vinna matchen med 2-1, vilket gör att man nu har tre raka segrar i allsvenskan. Segern gör att man just nu ligger på tredje plats i en något haltande allsvensk tabell. Varberg ligger på åttonde plats.

Jesper Nyholm, som gjorde årets andra start för Djurgården, gav sin bild av matchen till Dplay efter matchen.

- Vi får bra utdelning på inlägg när vi kommer runt på kanterna i första halvlek och får ett mål där och en straff till 2-0. Det är starkt att komma till halvtid med det. Sedan får de 2-1, då börjar matchen leva igen. Jag tycker inte att vi rullar bollen i andra halvek, redan från start börjar vi skicka. Det är dåligt att inte få igång rullet och vila med bollen, säger Nyholm till Dplay.

Om att spela 90 minuter säger Nyholm:

- Jag kör på. Vi är ett lag, vi kommer att rotera och har spelare som kommer in och gör det jättebra. Det kommer nya matcher, ibland får man sitta.

I nästa omgång möter Djurgården Hammarby i ett derby på Tele2 Arena, medan Varberg ställs mot Sirius borta på Studenternas IP.

Varbergs Bois: Strömberg - Le Roux, Birkfeldt, Zackrisson - Ayer, Liljenbäck, Ejupi, Sadiku, Matthews - Selmani, Tranberg.

Djurgårdens IF: Bråtveit - Käck, Une Larsson, Nyholm, Augustinsson - Ulvestad, Edwards - Radetinac, Walker, Ring - Kujovic.

-
-
Publicerad 2020-08-05 kl 20:49

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.