Finndell sänkte BP - gav Djurgården drömstart

STOCKHOLM. Hampus Finndell gjorde två mål och Gustav Wikheim ett.
Djurgården fick en drömstart på allsvenskan och besegrade BP med 3-1.
- Jag är nöjd med en premiärseger och tre mål, säger Dif-tränaren Thomas Lagerlöf.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Det var väldigt mycket Djurgården när BP gästade Tele2 Arena. Hemmalaget dominerade direkt från start och efter 14 minuter var det nära 1-0, men Oscar Linnér gjorde en vass räddning på Hampus Findells nick efter en hörna.

Men Finndell fick sin revansch.

För två minuter senare kom matchens första mål.

Gustav Wikheim kom loss till vänster och slog in bollen längs marken i straffområdet. Victor Edvardsen dök upp vid straffpunkten och klippte till. Bra räddning av Oscar Linnér, men returen gick ut till Oliver Berg som drog iväg bollen mot bortre stolpen, där dök Hampus Finndell upp och bröstade in 1-0.

Oscar Linnér fortsatte att göra bra räddningar, men var väldigt ensam i BP. Efter 23 minuter hittade Magnus Eriksson till Oliver Berg, som spelade vidare till Victor Edvardsen som klippte till, men räddning av Linnér.

Fem minuter senare testade Magnus Eriksson lyckan och drog till strax utanför straffområdet, men bollen gick tätt utanför stolpen.

Efter 43 minuter kom 2-0 - och det var snyggt.

Victor Edvardsen fick ner bollen till en rättvänd Hampus Finndell som på ett tillslag slog ut BP:s mittfält genom en rak och kort passning till Oliver Berg, som i sin tur slog en genomskärare mellan mittbackarna till Edvardsen som löpt sig loss till höger. I stället för att skjuta spelade han längs marken till bortre stolpen där Gustav Wikheim satte bollen i mål.

Det stod 2-0 efter den första halvleken där Djurgården dominerade. Så såg det även ut i början av den andra halvleken.

Oliver Berg var nära att sätta 3-0 efter 47 minuter men fick se bollen smita tätt utanför. I stället var det Finndell som gjorde sitt andra mål i matchen när han fyra minuter senare gjorde 3-0.

Magnus Eriksson hittade ut till Wikheim till vänster som satte in bollen i straffområdet. Där dök Finndell upp och tog ner den och klippte till - och så var det 3-0.

Först nu började BP få till några anfall. Och efter 60 minuter reducerade man till 1-3. Jacob Widell Zetterström lämnade retur på en nick efter ett högerinlägg och Marijan Cosic satte bollen i mål.

Men närmare än så kom inte den allsvenska nykomlingen. Djurgården vann med 3-1.

- Det är så fruktansvärt kul att vara igång med allsvenskan. Vi gör en väldigt bra första halvlek, en sämre andra halvlek. Men i det stora hela vinner vi en premiär hemma med 3-1. Klart att vi är nöjda, säger kaptenen Magnus Eriksson till Discovery+.

Samtidigt tycker Eriksson att det finns utrymme för förbättring.

- Under försäsongen har det varit så att högstanivån är hög, men dalarna är lite djupa ibland. Det kanske vi ser i andra, säger han och fortsätter:

- Vi ska inte tumma på någonting. Vi får rannsaka oss själva. Men i det stora hela är jag jävligt stolt över grabbarna.

Thomas Lagerlöf, tränare i Djurgården, efter matchen:

- En väldigt bra första halvlek. Bra press. Driver tempo. Skapade målchanser. Oscar Linnér stod ju på händerna ett tag och höll BP kvar i matchen. Det var riktigt bra fotboll från oss, säger han på presskonferensen och fortsätter:

- Tre mål och en premiärseger är jag nöjd med. Det hade jag tagit alla dagar i veckan när jag vaknade i morse.

Djurgården: Widell Zetterström – Johansson, Danielson, Löfgren, Andersson – Schüller, Eriksson, Finndell (L Bergvall 84) – Edvardsen (Asoro 75), Berg, Wikheim (Fallenius 68)

BP: Linnér – Jensen, Abrahamsson (Heggem 84), Sögaard, Agardius – Kroon (Waker 46), Sandberg Magnusson, Ackermann (Nissen 84) – Pettersson, Vlasic (Fritzon 63), Cosic (Jordan 81)

Publicerad 2023-04-01 kl 19:20