STREAMA PÅ MÅNDAG
IK Sirius - Halmstads BK
IK Sirius
Halmstads BK

IFK Norrköping tog emot Sirius i den allsvenska premiären. Hemmalaget fick klara sig utan jättetalangen Isak Bergmann Jóhannesson som inte kom till spel. En som däremot fanns med är skadedrabbade Christoffer Nyman. Dock inledde han på bänken.

Den tydligaste som präglade matchen den första kvarten var det kraftiga snöovädret som hade dragit in över Norrköping. det verkade som att spelarna hade svårt att komma igång, då underlaget blev svårspelat.

Men. Som en blixt från klar himmel slog Peking-nyförvärvet Ari Skulason till. Från en bit utanför straffområdet avslutade han, och bollen letade sig in i krysset.

- Jag var ju helt fri så jag tänkte bara att jag kör på. Bollen flyger som fan när det är snö på den, så det var bara att dra till, säger Skulason till Discovery+.

Om det var det snyggaste målet i karriären?

- Jag har gjort ett par fina mål, så det här är inte det snyggaste.

Han utvecklar sina tankar om första halvlek, som präglades av det kraftiga snöovädret.

- Det är typisk premiär, vi vet hur bra vi är och att vi kan rulla boll, men jag tycker att Sirius har gjort det bra. Vi ska vara lite bättre i pressen och när vi har bollen hålla lite bättre i den.

I den 56:e minuten var det Jacob Ortmarks tur att slå till med ett drömmål. Mittfältaren drev bollen centralt, och avlossade skott, någon meter närmare mål än vid Skulasons fullträff. Efteråt visade han upp sin konstnärliga målgest, som han hintade om i ett reportage av TV4-sporten, där han berättade om sitt intresse för konst.

Den skadedrabbade stjärnanfallaren Christoffer Nyman, som vann skytteligan förra året, kom in i den 73:e minuten. Knappt tio minuter senare trodde många för en sekund att han gett Peking ledningen. Men linjedomaren vinkade för offside, och reprisen visade att beslutet var korrekt.

Med en minut kvar av ordinare tid var Sead Haksabanovic decimeter från att skjuta hem segern till Norrköping. Men frisparken tog i ribban, och matchen slutade 1-1.

- Det var skönt. Som du säger är det det första allsvenska målet, så det var jätteskönt. Men poängräddare håller jag inte riktigt med om, för man kan lika gärna säga att de räddade poäng med deras mål i första halvlek. Vi dominerar andra halvlek, tycker jag, säger Ortmark till Discovery+ och fortsätter:

- Vi ändrar lite taktiska delar i paus och kommer ut och satte dem perfekt. Sen tror jag att hela laget kände en boost när vi satte den pressen och bitarna föll på plats. Vi pushar varandra otroligt bra och känner verkligen samhörighet ute på planen.

Mittfältaren berättar om hur han upplevde sitt mål.

- Jag hade en del tur. Jag försökte bara fokusera på att få en bra träff och sen få den på mål. Sen hade jag tur med en liten touch.

IFK Norrköping: Jansson - Wahlqvist, Lund Nielsen, Agardius - Ishaq, Castegren, Fransson, Skúlason - Levi, Adegbenro, Haksabanovic.

IK Sirius: Mitov Nilsson - Björkström, Colley, Roche - Larson, Karlsson, Hellborg, Björnström - Ortmark, Kouakou, Sugita.

-
-
Publicerad 2021-04-11 kl 19:24

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.