Kiese Thelin med dubbla mål mot Sundsvall - MFF klättrar efter 3-1-seger

MALMÖ. Malmö FF revanscherade sig efter förlusten mot Sirius för en vecka sedan och slog Gif Sundsvall komfortabelt på Eleda Stadion.
Det slutade 3-1 efter bland annat två mål av Isaac Kiese Thelin.

Se MFF:s mål mot Gif Sundsvall i Sporten i spelaren ovan.

1:01
Kiese Thelin: "En bra match"
1:44
Engblom: "Det är tufft"

Tabellsexan Malmö FF gjorde sex förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Dudelange i torsdags. Bland annat gjorde Veljko Birmancevic sin första start under interimtränaren Andreas Georgson medan lagkaptenen Anders Christiansen inledde på bänken. Hos jumbon Gif Sundsvall fick reservmålvakten Oscar Jonsson ersatte Andreas Andersson, och på mittfältet inledde nye Peter Makrillos för första gången.

Jonsson räddade också hemmalagets första avslut på mål i den sjätte minuten, när Felix Beijmo nickade inifrån straffområdet. Högerbacken fick nästa läge två minuter senare men kunde inte få Sergio Peñas frispark på mål. Matchinledningen spelades uteslutande på "Giffarnas" planhalva och gästerna hade svårt att komma över mittlinjen ens.

I den 19:e minuten rev sig Birmancevic loss på vänsterkanten och hittade en uppvaktad Moustafa Zeidan vid straffpunkten, som sköt bollen någon meter över. En tjugo minuter lång period av stiltje följde i högsommarhettan innan MFF spräckte nollan. Zeidan hittade Birmancevic i straffområdet, som vek inåt och avslutade med högerfoten i krysset.

Tre minuter senare hade Zeidan ett halvbra läge vid straffområdeslinjen men avslutade utanför. I den 44:e minuten skulle dock 2-0 komma. Erdal Rakip hittade Isaac Kiese Thelin i djupled och anfallaren avslutade iskallt förbi Jonsson. På tilläggstid tog sig Eric Larsson fram till straffområdet och levererade bollen på ett silverfat till Kiese Thelin, som utan problem kunde placera in 3-0-målet.

- Vi har full kontroll på dem. De har inte mycket när de får bollen, vi pressar direkt, säger Isac Kiese Thelin till Discovery+ i halvtid.

MFF höll så när på att göra ett fjärde mål omedelbart efter pausvilan, när Birmancevic försökte hitta Kiese Thelin framför målet. En försvarare hann dock emellan och rensade bollen i egen stolpe och ut. Kort senare fick Birmancevic ett eget jätteläge men avslutade svagt utanför.

Nästa stora chans kom i den 66:e minuten efter en kort hörna, där Jonsson fick göra en strålande räddning på inbytte Dennis Hadzikadunics nick. Istället kom Sundsvalls kvittering tre minuter senare. Rakip slog en slarvig passning rakt på inhopparen Saku Ylätupa, som gjorde sitt femte mål för säsongen efter ett skott som gick stolpe in.

- Malmö på bortaplan är en tuff match. Vi fick ett mål men det var också vår enda chans att göra mål, vi måste förbättra det mesta, säger målskytten Ylätupa till Discovery+.

MFF:s Eric Larsson svarade med ett distansskott med kvarten kvar, som gick i ribban och ut, och två minuter senare vände Anders Christiansen upp i straffområdet och avslutade tätt utanför. Sundsvall var aldrig nära att sätta någon press på hemmalaget efter reduceringen och Malmö kunde spela av matchen utan problem. Mot slutet hade MFF:s Patriot Sejdiu två bra lägen som han inte förvaltade i mål.

- Vi får gnugga skärpan lite mer, men det var skönt att Isac (Kiese Thelin) fick göra två. Jag har ett skott i ribban som är nära och jag brukar göra mål därifrån på träning, det var synd att den inte gick in, säger Erik Larsson till Discovery+.

Slutsiffrorna stannade vid 3-1 och MFF tar sig upp till fjärde plats i tabellen. Sundsvall har en poäng upp till Degerfors och Helsingborg, som ligger närmast före.

Startelvor

Malmö FF: Dahlin - Beijmo (utbytt 73'), Nielsen (K) (46'), Moisander, E. Larsson - Peña, Rakip (87'), Zeidan - Buya Turay (73'), Kiese Thelin, Birmancevic.

Byten: Hadzikadunic (46'), Christiansen (62'), Knudsen, Sejdiu (73'), H. Larsson (87')

Gif Sundsvall: Jonsson - Lindqvist, Blomqvist, Lasso, Olsson - Makrillos (utbytt 46'), Corona (90'), Silfwer (46'), Pichkah - Engblom (K), Damus (76').

Byten: Nåvik, Ylätupa (46'), A. Larsson (76'), Stenshagen (90')