Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Justitieministern kallar krismöte efter skandalderbyt

Allsvenskan

Skandalscener utspelade sig i Stockholmsderbyt.
Nu kallar justitieminister Gunnar Strömmer (M) förbundet till krismöte.
- Det som hände är utomordentligt allvarligt och skandalöst, säger han, till Aftonbladet.

Foto: Anders Wiklund/TT & Bildbyrån

I spelaren ses skandalscenerna från matchen.

Mycket tråkiga scener utspelade sig i slutskedet av söndagens derby mellan Djurgården och AIK. AIK, som inlett säsongen katastrofalt, låg under med 1-0 och efter en stökig situation fick både Axel Björnström och Erick Otieno rött kort.

Då brakade det loss rejält på Tele2 Arena. Pyroteknik haglade in på planen och ett stort antal poliser tog sig in på planen för att mota de instormande personerna från AIK:s klack. Det har rapporterats om ett antal personskador och två olika förundersökningar gällande våldsamt upplopp har inletts av polisen.

Skandalscener i allsvenskan som nu gör att justitieminister Gunnar Strömmer (M) känner sig nödgad att kalla till sig representanter från Svenska Fotbollförbundet för ett krismöte.

Annons

Det bekräftar Strömmer själv för Aftonbladet.

- Jag kommer i dag att ta kontakt med Svenska fotbollsförbundet och begära ett möte för att få en redogörelse över säkerhetssituationen på nationell nivå, kanske inte i första hand på denna händelse men bredare, säger han till tidningen.

- Polisen gjorde ett väldigt starkt arbete. Men man ska ha klart för sig att varje polis som är satt för att hantera den här situationen skulle kunna vara ute och jaga de gängkriminella, säger Gunnar Strömmer.

Strömmer säger vidare att han anser att det är viktigt att "arrangörerna tar sitt ansvar".

- Jag är öppen för att vidta åtgärder men i grunden är det viktigt att arrangörerna tar ansvar och nu vill jag se hur man ser på de här frågorna, vilka åtgärder man redan vidtagit och vilka man är beredd att vidta från fotbollens sida.

Annons

Utöver mötet med den politiska sidan så har förbundet dessutom beslutat sig för att sjösätta en haverikommission. Det bekräftade man tidigare i dag för SVT.

Fotbollskanalen har under måndagen försökt få en kommentar från SvFF:s ordförande Fredrik Reinfeldt som så här långt har avböjt. 

Publicerad 2023-05-29 kl 13:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto