Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"JWZ" glad efter comebacken: "Lät mer drastiskt än vad det var"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Tillbaka mellan stolparna.
Då höll Jacob Widell Zetterström nollan - och bjöd på en jätteräddning.
- Jag ångrar att jag sett den i efterhand för den var snyggare i mitt huvud, säger Djurgårdens målvakt.

Foto: TT/Discovery+.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Djurgården-Häcken.

Jacob Widell Zetterström åkte på en handskada i april. Då befarades han bli borta vårsäsongen ut. Men redan under onsdagen, mot Häcken, gjorde Djurgårdens målvakt comeback. 

Då höll han nollan i den blårandiga 1-0-segern och efteråt spelade han ner sin snabba comeback.

- Det här med att vi befarade att hela vårsäsongen var över, det låter kanske lite mer drastiskt än vad det är i ett allsvenskt perspektiv. För antalet matcher på våren är inte så många. Vi tog höjd och det blev någon vecka tidigare. Men det är kanske inte månader före schemat, säger Widell Zetterström.

Han säger att det kändes som vanligt att spela match igen.

Annons

- Jag tänkte kanske snarare mer när jag skulle börja fånga bollar för någon vecka sedan. Som alltid efter ett uppehåll, det var samma sak i januari när jag skulle fånga en boll för första gången på några veckor, är man lite ringrostig. Men när det väl kommit igång så behöver jag inte ens tänka. Det kommer naturligt.

24-åringen stod för framför allt en svettig räddning mot Häcken. I den andra halvleken slängde han sig och stod i vägen för en farlig nick från Lars Olden Larsen. 

- Jag såg den nu i efterhand och den kanske var snyggare i mitt huvud, så jag ångrar att jag sett bilder på den. Han fick på en bra nick, det blev en väldigt jobbig studs också så bollen nästan stack i väg. Det var roligt att få göra den räddningen. Så jag känner att jag fortfarande kan göra det (rädda), säger Widell Zetterström och ler.

Annons

I den andra halvleken flög annars en del av en pyroteknisk pjäs, oavsiktligt, in mot målvakten. Något gick snett när den antändes.

- Jag såg något flyga förbi mitt huvud. Det var väl relativt nära. Men jag har inte sett situationen. Den kom lite snett. Det var ju inget riktat mot mig och jag hann inte reagera jättemycket.

- Jag blev inte alls rädd eller så. Jag såg bara att det helt plötsligt var något rött vid sidan om mig.

Vad gjorde du förresten när du inte fick rädda bollar nu när du var skadad?
- Jag har tränat väldigt mycket på annat. Jag har jobbat mycket fötter, jag har varit i gymmet en väldigt stor del på Kaknäs och jag har försökt göra annat. Det är inte önskvärt att få ett sådant här uppehåll men det gäller att göra det bästa av tiden. Så jag har träffat vänner, familj och flickvän. Bara försökt tänka på annat. Fotboll är inte allt i slutändan. 

Annons

På söndag väntar en ny viktig match för Djurgården, mot AIK. Men derbyt vill Widell Zetterström inte riktigt börja tänka på än.

- Nu ska jag hem och bara ta det lugnt.

Unnar du dig något i kväll (läs under onsdagen)?
- Jag tänkte ta ett kvällsdopp men nu är det lite för mörkt. Så jag får se. Men jag har mina två matlådor här som jag ska trycka i mig. 

Är du en badkille?
- Ja, absolut. Gud, ja!

Publicerad 2023-05-25 kl 09:00

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto