Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Käck om framtiden: "Ser över alternativen"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Käcks fullträff mot Örebro förra säsongen i spelaren ovan.

Förra året mot Örebro gjorde han sitt första allsvenska mål. Nu på lördag hoppas han på en favorit i repris.
- Det kanske är dags att göra första målet för säsongen på lördag, säger Käck till Fotbollskanalen. 

Djurgårdsbacken Elliot Käck är den enda i Djurgården som har startat och spelat klart i samtliga allsvenska matcher än så länge. Men för Käck själv verkar det inte vara något han har reflekterat kring, då han också spelade alla matcher under säsongen 2016.

- Jag spelade ju alla matchen förra året. Jag antar att jag gör någonting rätt i min träning. Jag känner mig i bra form och även lagets form känns bra, speciellt nu efter senaste matchen mot Göteborg.

Hur tycker du att eran prestation har varit under säsongen än så länge?
- Vi var lite trögstartade spelmässigt och tog inte så mycket poäng under våren. Nu har vi kommit igång ordentligt. Vi har många bra spelare och vi har hittat ett spel som fungerar för oss. Vi har gjort många mål och tagit viktiga poäng nu under de senaste matcherna efter sommaren. Jag tycker att min prestation har varit genomgående ganska stabil. Framför allt nu efter sommaren så har den känts bra.

Det var en viktig seger för Djurgården i måndags mot Göteborg, då de vann med 3-1. Motståndet på lördag är Örebro, som senast vann mot Malmö på hemmaplan.

Hur förbereder ni er inför matchen mot Örebro på lördag?
- Vi har bra koll på Örebro. De gjorde nyligen ett tränarbyte och spelar liknande fotboll som senast vi mötte dem. Vi vet deras styrkor och svagheter och vi har tränat på hur vi ska spela mot dem, offensivt som defensivt, säger Käck.

Elliot Käck gjorde även sitt första allsvenska mål, mot just Örebro, den 2 oktober förra säsongen.

Vad hoppas du att du kan bidra med till matchen?
- Det kanske är dags att göra första målet för denna säsong.

I och med vinsten mot Göteborg i måndags så klättrade Djurgården upp på 40 poäng och ligger nu tvåa i tabellen, bakom tabellettan Malmö som har 47 poäng. Det är endast 8 omgångar och 24 poäng som finns kvar att spela om. Käck säger att de inte riktigt har tänkt på att ett SM-gult nu, utan tar en match i taget fram över.

- Vi har inte funderat så mycket i de banorna. Det vi har gjorde under de senaste matcherna är att ta en match i taget, hur tråkigt det än låter. Malmö har varit långt före oss tidigare under säsongen. Men vi kommer fortsätta att ta en match i taget.

Elliot Käck, liksom Kevin Walker, har ett utgående kontrakt med Djurgården efter säsongen. På frågan om han blir kvar i Djurgården säger Käck att han och Djurgården inte har haft någon förhandling.

- Jag vet inte. Det är klart att jag ser över alternativen. Som du sa så har jag spelat alla matcher hittills i år, så jag antar att intresset finns. Jag trivs väldigt bra i Djurgården men är öppen för alternativ.

 


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-14 kl 17:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons