POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Käck: ”Vi har inte pratat något om guldracet alls”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Djurgårdens seger mot Sirius i spelaren.

Djurgården är serieledare efter 19 omgångar och utmålade som en guldfavorit.
Om det pratas om det i omklädningsrummet? Inte enligt Elliot Käck.
- Jag skulle säga att vi inte har pratat något om det alls, säger Dif-försvararen till Fotbollskanalen.

Djurgården har med en stark period under sommaren tagit sig hela vägen upp i serieledning i allsvenskan. En tillvaro som är ganska behaglig, om man ska tro Elliot Käck.

- Det är såklart jättebra. Vi har haft en bra period och ett bra självförtroende i laget, säger vänsterbacken till Fotbollskanalen.

 Vad är det som har legat bakom er starka trend?
- Det är mycket, många saker. Men vi har haft bra kontinuitet och tränat bra i veckorna. Vi har haft ett bra försvarsspel och ett anfallsspel som blivit bättre och bättre på slutet.

Djurgården har fram till den 19:e omgången släppt in minst mål i hela serien. Käck menar att det inte bara är backlinjens spel som är anledningen till det starka försvarsspelet, utom en kombination av att hela laget jobbar hårt för varandra

- Vi tränar mycket försvarsspel och hur vi ska försvara oss och det är inte bara backlinjen utan hela laget från (Mohamed) Buya Turay på topp hela vägen ner. Vi har väl ett bra självförtroende också och alla vet vad de ska göra, säger Käck.

Djurgården har, till skillnad från toppkonkurrenterna AIK och Malmö FF inget Europaspel som ligger mitt i veckorna. Det gör att det blir fullt fokus på allsvenskan och laget får inte veckorna sönderhackade av matcher mitt i veckan.

- Jag kan inte veta hur de andra lagen har det men det är klart att vi har bra träningsveckor och kan trycka på de bitarna vi vill jobba på. Det blir annorlunda när du spelar tre matcher i veckan. Men vi har kunnat träna på bra, liksom.

Att vara serieledare när mer än halva säsongen har gått gör naturligtvis att många utifrån pratar om Djurgården som en kandidat till att vinna serien och plocka hem guldet.

Om det är något som har sker även i Djurgårdens omklädningsrum? Inte alls, om man ska tro Käck.

- Jag skulle säga att vi inte har pratat något om det alls. Vi har trummat på och tagit mycket poäng så det är bäst att bara fortsätta göra det. Det är en tredjedel kvar av säsongen och man kan inte börja fokusera på det nu, säger 29-åringen.

Måndagens match blir en chans till revansch mot det lag Dif senast tappade poäng mot, AFC Eskilstuna. På Tunavallen spelade lagen oavgjort, 1-1, och Käck menar att man inte kan underskatta något lag i allsvenskan.

- Man måste verkligen komma upp i 100 procent annars tappar man poäng. Det handlar om för oss att komma upp i 100 procent och göra en bra insats. Senast låg de väldigt lågt och försvarade sig runt sin egen box men det handlar om att ha nycklar för att lösa upp det försvarsspelet. Vi behöver ha mycket djupledstryck och ha flera olika sätt att anfalla, säger Käck.

Matchen mellan Djurgården och AFC Eskilstuna visas på C More Live 2 och streamas på cmore.se, med matchstart 19.00.

Publicerad 2019-08-19 kl 10:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå