Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
1:06

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kallade Gnaget för "Pajas-AIK" - nu avgår domarbasen: "Så jävla korkat"

Han kallade AIK för ”PajasAIK” på Twitter – och mötte en storm av kritik.
Nu avgår ordföranden för domarkommittén i Stockholms Fotbollförbund.
- Att skriva som jag gjorde är så jävla korkat, säger Arne Fredholm till Fotbollskanalen.

Under gårdagen kom beskedet att AIK beslutat sig för att överklaga den avstängning som Oscar Linnér, i och med att han fick gult kort i mötet med Örebro, ådrog sig. Linnér fick kortet för maskning efter en märklig situation.

I samband med att AIK och Linnér beklagade sig över beslutet och sa att man ämnade överklaga reagerade Arne Fredholm, ordförande i domarkommittén i Stockholms Fotbollförbund. ”PajasAIK! Domarna följer bara regler och direktiv!” skrev Fredholm på Twitter.

Tweeten utlöste en storm av irriterade åsikter bland många AIK-anhängare vilket ledde till att han på sin blogg gick ut och bad om ursäkt. Men Fredholm tog också beslutet under tisdagen att lämna sitt uppdrag som ordförande i domarkommittén.

ANNONS

- Det finns folk som tvingats sluta på olika uppdrag för mindre saker. Uttrycker man sig så fruktansvärt klumpigt som jag gjorde i den här tweeten så tycker jag att man får stå sitt kast. Jag förstår att jag för hundra AIK:are är deras mest hatade person just nu, säger han till Fotbollskanalen.

Enligt Fredholm är det inte tillåtet att upphäva ett beslut fattat av domaren och han lutar sig mot regel 5 i regelboken: ”Domaren kan endast ändra ett beslut om han inser att beslutet är felaktigt eller, om han anser det lämpligt, efter råd från en assisterande domare eller fjärdedomaren, om han inte återupptagit spelet eller avslutat matchen.”

Till Fotbolldirekt.se säger dock disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson att möjligheten att häva kort finns, sedan i fjol.

- Den här möjligheten är ny sedan i fjol. I fjol hade vi ett fall där en utvisning ställdes på sin spets. Det fanns filmbilder att stödja sig på. Domaren erkände att det blev fel och det är en av huvudbitarna, att domaren erkänner att det var ett felaktigt beslut, säger Nilsson till sajten.

ANNONS

Att AIK har överklagat står klart och oavsett utfall menar Fredholm själv att man inte kan uttrycka sig så som han gjort.

- Att skriva som jag gjorde är så jävla korkat. Jag hade kunnat uttrycka mig betydligt mer modest men med samma budskap. Då kanske jag fått en del åsikter från AIK-supportrar i alla fall men då hade det kanske varit på en mer civiliserad nivå.

Stockholms fotbollförbund gick under tisdagseftermiddagen ut med en bekräftelse kring Fredholms beslut på sin hemsida:

”StFF:s styrelse beklagar det inträffade och vill betona att fair play och respekt för såväl domare och spelare är grundläggande och viktiga värderingar för Stockholms Fotbollförbund. Fotbollens företrädare ska föregå med gott exempel i etik- och moralfrågor, och agera som förebilder.” skriver man.

Lars Ekholmer är ordförande:

- Det är alltid tråkigt när en sådan engagerad och kunnig person som Arne är, lämnar oss, men vi respekterar hans beslut att avgå, säger han i en kommentar.

I klippet ser ni situationen då Linnér varnades.

ANNONS

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-16 kl 15:20

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto