Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kallades in till Nigerias landslag - nu provtränar han med Häcken

Foto: Linus Petersson

I slutet av 2014 kallades han in till Nigerias A-landslag.
Nu spelar Wilfred Ammeh, 19, för ett kontrakt med BK Häcken.
– Jag vill verkligen stanna här, säger han till Fotbollskanalen.

Rasmus Lindgren har redan hämtats in från holländska Groningen. Men Häcken fortsätter att spana efter fler tänkbara nyförvärv.

Just nu provtränar Wilfred Ammeh med klubben.

En 19-årig talang från Niger Tornadoes i den nigerianska högstaligan.

– Han är otroligt ödmjuk. Det är nästan så att han vill att alla andra ska vara bra utom han själv, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Hur hittade ni honom?
-Via Tommy Johansson, som är inblandad i TikiTaka Academy i Nigeria. Jag sa att du får en chans att ta hit någon som är riktigt bra, så får vi titta på honom.

Kan det bli aktuellt med en övergång?
- Jag kan inte svara på det. Han behöver ta för sig lite mer. Men det finns en klar möjlighet att lösa honom. Annars hade han inte varit här.

Ammeh själv hoppas på ett kontrakt. Han känner sig redan hemma i Göteborg och Häcken.

- Jag är glad över att vara här. Killarna är fantastiska och jag hoppas att jag kan övertyga dem att erbjuda mig ett kontrakt, säger han som har en fin meritlista att visa upp.

Dels två säsonger med Niger Tornadoes, just nu på den undre halvan i Premier League. Dels en samling med det nigerianska A-landslaget.

Ammeh, som kan spela både ytter och offensiv mittfältare, kallades in till träningsmatcherna mot Elfenbenskusten och Jemen i januari 2015.

- Då var jag den yngste spelaren någonsin att vara med i "Super Eagles". Jag var med och tränade, men spelade ingen av matcherna. De sa att jag var lite för ung fortfarande, konstaterar han.

Hur är du som spelare?
- Jag gillar att attackera och skjuta. Sedan är jag en bra passningsspelare.

Ammeh kommer fortsätta träna med Häcken även över nästa vecka. Sedan blir det antingen ett permanent kontrakt eller en flygbiljett hem till Nigeria.

- Det var min agent som tog hit mig. Han sa att jag har talang, men att jag måste jobba hårt. Jag håller med. Förhoppningsvis får jag stanna och göra det här, säger han.

Publicerad 2016-05-28 kl 14:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons