Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Källström anmäld till disciplinnämnden: "Har yrkat på en matchs avstängning"

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se klippet när Källström coachar i omklädningsrummet i spelaren ovan.

Kim Källström syntes instruera sina lagkamrater i omklädningsrummet under pausen mot J-Södra - trots att han var avstängd.
Nu har han anmälts till disciplinnämnden.
- Jag anledning att tro att det finns ett brott mot våra tävlingsbestämmelser begånget, säger riksombudet Tobias Tibell till Fotbollskanalen.

Djurgården spelade under söndagen 0-0 hemma mot Jönköpings Södra. Laget saknade Kim Källström, som var avstängd, men mittfältaren försökte trots allt göra vad han kunde för att hjälpa sitt lag. I paus visade bilder från C More hur Källström inne i Djurgårdens omklädningsrum instruerade sina lagkamrater, vilket Fotbollskanalen var först att rapportera.

Det strider mot Svenska Fotbollförbundets tävlingsbestämmelser i vilka man kan läsa följande:

"Spelare får under tiden denne är avstängd inte uppträda i någon ledarroll i tävling där spelaren erhöll sin avstängning under tiden denne är avstängd. Det innebär bl.a. att spelaren inte får befinna sig i närheten av det tekniska området och inte heller på annat sätt instruera sitt lag."

Nu har riksombudet Tobias Tibell upprättat en anmälan som kommer att prövas av disciplinnämnden.

- Det ligger inom ramen för den här riksombudsfunktionen som jag har sedan en tid tillbaka, att bland annat titta på avsteg från fotbollens regelverk som sker inom vissa tävlingar. Utifrån det uppdraget har jag anledning att tro att det finns ett brott mot våra tävlingsbestämmelser begånget och då ligger det i mitt uppdrag att anmäla det till bestraffning hos disciplinnämnden, säger han till Fotbollskanalen.

Källström kommer nu att ges möjlighet att bemöta den anmälan som upprättats och därefter går ärendet över till disciplinnämnden.

- Ja, det är den sedvanliga handläggningen av den här typen av ärenden att den som anmäls givetvis ska ges möjlighet att bemöta de påståenden som framkommer, säger Tibell och fortsätter:

- Den part som jag har anmält är Kim Källström i egenskap av spelare och det yrkande jag har framställt är att påföljden ska bli en matchs avstängning. Sedan är det givetvis så att jag bara har en yrkande anmälan och det är disciplinnämnden som prövar ärendet inom ramen och därefter bestämmer om en eventuell påföljd ska dömas ut.

I det fall disciplinnämnden beslutar att stänga av Kim Källström missar han säsongsavslutningen mot Kalmar på söndag. Disciplinnämndens sekreterare Pierre Blomqvist meddelar att ett beslut kan komma senare i veckan.

- Förhoppningsvis ska vi försöka att hinna hantera det här innan helgen och komma med ett beslut i ärendet, säger han till Fotbollskanalen.

Publicerad 2017-10-30 kl 17:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons