POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Källström närmar sig Djurgården: "Vi pratar med Kim"

Foto: Bildbyrån.

VILAMOURA/SALOU. Djurgården närmar sig Kim Källström.
Klubben har ordnat kapital – men måste köpa loss honom.
- Jag kan bekräfta att vi pratar med Kim och att vi pratar med Grasshopper, säger Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

För en vecka sedan gick Zürich-klubben Grassopper ut med att Kim Källström inte ingår i klubbens planer för den resterande delen av säsongen och han lämnade omedelbart. Den schweiziska klubben skrev på sin hemsida att Källström nyligen meddelat att han vill återvända till Sverige med omedelbar verkan på grund av personliga skäl och motivationssvårigheter. Vidare förklarade Grasshopper att man kommer att förhandla med den svenske mittfältaren om att bryta kontraktet.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen kommer en affär som tar Källström tillbaka till Djurgården allt närmare. Ingenting är klart i nuläget, men samtalen mellan parterna går framåt och blåränderna har även säkrat finansieringen för en eventuell övergång. 

Ett problem att lösa, enligt vad Fotbollskanalen erfar, är att komma överens med Grasshopper. Källströms kontrakt sträcker sig till 2018 och klubben är både ekonomiskt och sportsligt pressat. Att prestigevärvningen Källström lämnade har skadat klubben.  

I måndags lämnade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson klubbens träningsläger i Portugal ihop med vd:n Henrik Berggren som kom till lägret i fredags. Enligt Djurgården var det planerat sedan tidigare att Andersson skulle åka hem under måndagen, för att "planera inför ett styrelsemöte på onsdag", och det handlade om att trappa upp tempot i affären.

- Jag kan bekräfta att vi pratar med Kim och att vi pratar med Grasshopper, men vi har inte fått tummen upp från någon av dem, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Kim Källström ska enligt uppgifter vilja spela två år till, men har efter brytningen inte uttalat sig. Hans nära vän Andreas Isaksson, som själv återvände till Djurgården i somras, hade haft kontakt med honom och sa i förra veckan att ”det inte är helt omöjligt” att Källström återvänder till Djurgården.

- Det hade varit fantastiskt att få spela med honom igen här. Det är en fantastisk spelare och ledare, han hade varit kanon för klubben. Det hade varit otroligt kul att få spela med honom här igen, sa Isaksson.

Duon spelade för Djurgården när man vann två SM-guld 2002 och 2003.

I november gästade Kim Källström podcasten Lundh, och berättade då bland annat om möjligheterna till en återkomst i Dif. Lyssna på avsnittet i spelaren nedan.

Publicerad 2017-02-08 kl 14:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå