Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar anmälde inte Cabrera: Vanligt agentbeteende

Kalmar FF anmälde inte att agenten Oliver Cabrera, trots att han satt på dubbla stolar när Patrik Ingelsten skulle säljas till Heerenveen från Kalmar FF.
- Det är ett ganska vanligt beteende, säger klubbens ordförande Johnny Petersson.

En klubb är alltid skyldig att rapportera om en agent sitter på dubbla stolar. Agenten Oliver Cabrera gjorde just det vintern 2008 när Patrik Ingelsten skulle säljas till Heerenveen från Kalmar FF. Kalmar anlitade Cabrera för att sälja Ingesten, under vintern skrev även spelaren kontrakt med samma agent. Det hävdes först när Ingelsten rapporterade det hela till fotbollförbundet. Han bytte då agent och affären gick igenom.

- Vi hade ett avtal med en agent och det var Oliver. Det var inget konstigt med det. Sedan kom det till vår kännedom att det fanns förhållanden med ett antal andra parter som skulle omöjliggöra affären. Där var vi tydliga och sa att det blir ingen affär om inte regelverket hålls, säger Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson till fotbollskanalen.se.

Enligt fotbollförbundet borde ni ändå ha rapporterat det, vad tycker du själv?
- Det är ju så att det uppdagades och då sa vi att då blir det ingen affär. Vi var tydliga med alla parter och då sa vi att då blir det ingen affär.

Kände ni till att han satt på dubbla stolar?
- Hade de två andra parterna, spelaren och agenten, gått bakom ryggen på oss så hade det ju aldrig kommit till vår kännedom. Men det gjorde man inte. Det talades ganska öppet om det här och då sa vi att så här kan inte affären se ut, ni måste bestämma er. Det låg på agentens ansvar att reda ut det här innan vi ens satte oss vid förhandlingsbordet.

Men ni anmälde inte att Cabrera satt på dubbla stolar?
- Vi valde istället att se till att det inte gick att genomföra. Vi har en ganska öppen dialog oavsett vilken agent det är och det är ganska ofta vi får gå in och säga att ”så här kan det inte gå till”. I det här fallet följde det inte regelverket och det är ett ganska vanligt beteende.

- När det handlar om spelaraffärer så ligger det väldigt mycket på föreningarna att instruera agenterna om vad de inte får göra och där är vi väldigt tydliga.

Varför anmälde ni inte?
- Hade agenten suttit på två stolar så hade vi givetvis rapporterat det, men nu gjorde han inte det.

Men om Kalmar FF skrev sitt kontrakt med Cabrera under hösten och Ingelsten skrev kontrakt med Cabrera i december så representerade han väl båda parterna under en period, ändå anmälde ni honom inte?
- Vi valde givetvis att inte göra det, vi valde att lösa situationen istället. Vi sa till parterna att nu får ni lösa det och de gjorde de. Vi valde det arbetssättet.

Publicerad 2010-10-15 kl 13:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons