POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kalmar bättre med Cramer - men målvakten petad: "Jag borde stå"

Foto: Scanpix

Med Lars Cramer i mål tar Kalmar i snitt en poäng mer än med Ole Söderberg mellan stolparna. Men norrmannen sitter fastklistrad på bänken just nu.
- Jag borde spela. Det här är ingen optimal situation för mig, säger Cramer till fotbollskanalen.se.

Kalmar FF är ett av de lagen i allsvenskan som har två på pappret jämnstarka målvakter. Under förra året fick Lars Cramer, 23, och Ole Söderberg, 24, dela på ansvaret - även om Cramer var den som stod flest matcher. När det började gå tyngre för Kalmar fick dock Söderberg chansen och noterades för åtta matcher i allsvenskan 2014.

Under försäsongen tvingades Lars Cramer till en operation på grund av bukväggssvaghet och missade därmed en och en halv månad. I den allsvenska premiären fick Söderberg sedan chansen och har sedan dess varit tränaren Peter Swärdhs val mellan stolparna.

"Jättejämn situation"
- De två är väldigt jämnstarka. Det som har varit är att Lars innan serien drog igång haft lite mindre kontinuitet kopplat till sin operation och sista veckan innan seriestart hade han problem med en ljumske. Då föll valet på Ole i premiären och han har gjort det bra. Det är en jättejämn situation och konkurrensbilden är bra naturligtvis, säger Peter Swärdh till fotbollskanalen.se.

Men är du lite osäker på vem du ska välja inför varje vecka?

- Nej, jag känner mig väldigt trygg med målvaktssidan. Vi har bra målvakter.

Men osäker vem du ska välja?

- Nja, men Ole har gjort det bra och naturligtvis hade jag funderingar innan seriestart på det, för Lars hade kommit igång och varit i spel och träning på ett bra sätt de sista veckorna. Sen fick han en problematik med ljumsken och kunde inte fullfölja sista veckan, så det blev inte riktigt ett skarpt läge i det valet då. Just nu har Ole gjort det bra och Lars jobbar på bakom, och har gjort det bra i träning och match.

Vill du ha en uttalad förstemålvakt?

- Ole är där han är och har tagit det förtroednet han har fått på bra sätt. Det är så det är just nu. lars kämpar på där bakom just nu och gör allt för att ta den platsen och när han väl får chansen.

Statistiken talar i alla fall sitt tydliga språk. Kalmar tar fler poäng med Lars Cramer i målet. På de 31 tävlingsmatcher som Cramer har spelat har KFF ett snitt på 1,68 poäng per match. På Ole Söderbergs 13 tävlingsmatcher har de rödvita tagit 0,62 poäng per match.

- Det är klart att statistik också är historia. Det var en säsong i fjol och det har sett ut på det sättet. Jag tittar på nuläget och hur det ser ut i prestationen, hur det fungerar i matcherna. Det får jag förhålla mig till, säger tränaren Peter Swärdh.

Hur länge är den här situationen hållbar?

- Det är en gynnsam situation med två starka målvakter, sen är det givetvis så att bägge vill spela tävlingsfotboll i så hög utsträckning som möjligt. Men just nu är vår nästa match mot Häcken och vi har en träningsvecka framför oss. Vi får vi förhålla oss till det, säger Swärdh.

Cramer inte nöjd
Lars Cramer själv är inte nöjd med sin situation på bänken just nu.

- Det är ingen optimal situation, det kan jag säga. Så klart tycker jag att jag borde stå. Det måste jag tycka, säger norrmannen till fotbollskanalen.se.

- Peter har sagt att Ole haft en bättre kontinuitet på försäsongen, eftersom att jag var skadad i en och en halv månad. Det kan jag förstå också. Framöver ska jag bara visa vad jag kan, så får vi se. Jag tror att jag har bra möjligheter till att få spela.

Cramer har ett snitt på 1,13 insläppta mål per match i Kalmar FF-tröjan, att jämföra med Ole Söderbergs 1,46 insläppta mål per match.

- Jag ska inte säga ja eller nej på det, om man borde titta på statistiken. Det är inte min uppgift. Det är ni journalister som håller på med det. Men det är klart att jag är jättesugen på att spela. Jag kommer jobba stenhårt för att visa att jag är bäst och att det är jag som förtjänar att spela, säger Cramer.

Hur länge kan du ha det så här?

- Det vill jag inte spekulera i, men det säger ju sig självt hur situationen är. Det är inte bra för mig att sitta för länge på bänken.

Hur mår du just nu?

- Det är klart att det är tufft mentalt. Jag måste jobba lite mer med mig själv. Men jag ska jobba stenhårt varje dag och vara i form. Jag känner mig helt tillbaka nu och jag är i bra form. Jag ska göra det jävligt svårt för Peter att peta mig framöver, avslutar Lars Cramer.

Publicerad 2015-04-18 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå