Kalmar behåller greppet om Europaplatsen

Helsingborg-Kalmar FF slutade 1-1 och smålänningarna behåller därmed greppet om den viktiga fjärdeplatsen.

Lagen bakom topptrion bråkar just nu om fjärdeplatsen. En placering som ger en biljett till Europa League nästa säsong. Kalmar FF innehar just nu den åtråvärda platsen.

Helsingborg tog ledningen redan efter tio minuter när René Makondele tog emot bollen ungefär 20 meter från mål. Yttermittfältaren avancerade in i banan och skruvade hur läckert som helst in 1-0. Hemmalaget fortsatte att skapa det mesta efter det, men gästernas målvakt Petter Wastå storspelade. Istället kunde Kalmar FF kontra efter en halvtimmes spel. Ricardo Santos svarade för en riktigt fin aktion när han lurade bort mittbacksparet Hannu Patronen och Fredrik Liverstam och rullade in 1-1.

Efter paus kom smålänningarna in bättre i matchen. Både Abiola Dauda och 1-1-skytten Ricardo Santos hade gyllene lägen att ge Kalmar FF ledningen men den här gången stod målvakten Daniel Andersson i vägen.

Publicerad 2009-10-24 kl 18:00