Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar bekräftar ''superbud'' på Elm

Kalmar har ryktats göra en framstöt mot David Elm. I dag bekräftas två superbud på Elfsborgs mångmiljonvärvning:
- Om Elfsborg accepterar så skulle det bli Kalmars största värvning någonsin. avslöjar Kalmars ordförande.

I mitten av september erfor tidningen Barometern att Kalmar låg på Elfsborg om en värvning av David Elm.

Då bekräftades inte uppgifterna. I dag offentliggör Kalmar flera bud och pengar som i storleksordningen skulle göra Elm till smålänningarnas dyraste värvning någonsin.
- Ja, om Elfsborg accepterar så skulle det bli Kalmars största värvning någonsin, det tror jag. Hur som helst, definitivt en av våra största, förklarar Kalmars ordförande Johnny Petersson för FotbollDirekt.se.

- Vi har lagt två bud, så stora vi någonsin kan och har nu inget handlingsutrymme kvar. Nu är det upp till Elfsborg. Man kan säga att bollen ligger där och inte hos oss.

Sensationella uppgifter. När David Elm ville bort från engelska Fulham för ett år sedan så ansåg sig ju Kalmar inte ha råd att konkurrera och han skrev på ett femårskontrakt med Elfsborg.

Därför desto mer överraskande när nu smålänningarna har ändrat sig och försöker locka till sig sin gamle forward som i år inte riktigt motsvarat högt ställda förväntningar.

Men trots att Elfsborg avfärdat båda buden så tänker inte Kalmar ge upp - och det utan att höja det senaste lagda budet - som med andra ord ska betraktas som ett slutbud.
- Det känns ju som, att Elfsborg har stängt dörren men om vi inte lyckas nu så förväntar jag mig ändå att en affär blir aktuell till nästa sommar, fortsätter Kalmar-basen.

Så för att vara efterklok; ni tog fel beslut när ni till sist valde att backa när han kom hem?

- Det vet jag inte. Inte som det såg ut då. Kostnaden från Fulham blev då för hög för oss och så fanns en hel del annat som oroade som gjorde att vi inte kunde agera som vi ville, säger Petersson och medger att han syftar till slitsamma processer med både Jael Ferreira och våldtäktsdömde Yannick Bapupa.

Kan du förstå att Elfsborg inte hur som helst släpper i från sig David Elm så stora pengar klubben satsat i honom?
- Så är det säkert. Det handlar säkert i det här läget mest av allt om prestige med tanke på den satsning de har gjort på David.

FOTNOT: Hur mycket Kalmar är beredda att erbjuda Elfsborg för en övergång är oklart, liksom hur mycket Elm kan komma att erbjudas i lön.

Publicerad 2011-11-01 kl 16:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons