Kalmar-debutant enda glädjeämne

Svinkallt och tråkigt. Tur då att Kalmars allsvenske debutant fick ett mindre genombrott när Kalmar och Gais spelade oavgjort.

Den allsvenska debutanten det handlar om är 17-årige högerbacken Mattias Johansson. - Det kändes bra. Jag kände att jag var redo för allsvenskan, säger Johansson till TT. - Jag mycket nöjd, men det hade känts ännu bättre om vi fått med oss alla tre poängen, fortsätter Johansson. Men tro inte att Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand var förvånad. I stället mest bara logiskt - som det ska vara när man får chansen - låter det ungefär som. - Han har sett mycket bra ut den sista tiden. Mattias gjorde en bra insats, han spelade som jag förväntade mig, säger Nanne Bergstrand till TT. Mattias Johansson låg bakom det första målet.

Där vann han en man-mot-man-situation och Daniel Sobralense var sist på bollen. 1-0. - Det var en perfekt start på matchen för mig. Det gjorde att den lilla nervositet jag kände innan matchen försvann helt, säger högerbacken. Men det var Gais som hela tiden spelmässigt var lite före Kalmar i första halvlek. Gais kom också igen målmässigt. Wanderson efter 20 minuter på en straff. - Vi spelade riktigt bra positionsspel under första halvlek och fick bra kontroll på mittfältet, säger Gais tränare Alexander Axén. Mattias Johanssons storspel fortsatte emellertid. Gång på gång visade han självklarhet i det offensiva spelet. Vågade och kom rätt i offensiva försök. - Mattias har sett frejdig ut på träningarna och han var precis lika bra i den här matchen som han varit på träningarna, berömmer lagkapten Henrik Rydström.
Vid Kalmars 2-1 var det Tobias Eriksson som kom loss på högerkanten och Reinaldo hade inga problem med att lägga in bollen i tomt mål. I det skedet Kalmarkontroll men det höll inte tiden ut. I slutet kom 2-2-målet genom Mervan Celik. Tung pärla - ett högerskott som visste var det träffade. Åtta minuter före slutet. - Jag är mycket nöjd med en poäng i Kalmar. Mervan får en riktig kanonträff som räddar oss, säger Gais-tränaren Axén. Ola Gustavsson
Publicerad 2009-10-17 kl 20:07