Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar får 240 miljoner kronor för Guldfågeln Arena - kan gå med förlust ändå

På fredagen offentliggjordes handlingarna gällande kommunens övertagande av Guldfågeln Arena. Men trots försäljningen väntas Kalmar FF göra en förlust, skriver 24Kalmar.se.

På en presskonferens 1 juni i år meddelade Kalmar kommun att man tar över Guldfågeln Arena från Kalmar FF, något som Fotbollskanalen tidigare har skrivit om.

Idag offentliggjordes handlingarna gällade förvärvet av arenan. Kommunen köper Guldfågeln Arena för en summa av 244,5 miljoner kronor, men trots det väntas Kalmar FF göra en förlust, skriver 24Kalmar.se.

Under den första hyresperioden, som är på två år, ska Kalmar FF betala 425 000 kronor om året till kommunen.

Men i förslaget till beslutet om arenaförsäljningen står det dock att Kalmar kommer att få en bättre ekonomi långsiktigt.

”Kalmar FF får med försäljningen av Arenan en långsiktigt bättre ekonomi, Kalmar kommun får på sikt i samband med förvärvet av Arenan en långsiktig rådighet över fastigheten med målsättningen att öka nyttjandegraden för idrott och annan verksamhet. Under den första hyresperioden behöver kommunen utreda alla möjligheter till ett ökat nyttjande av arenan.”

Beslutet om detta kommer att tas vid kommunfullmäktigesammanträdet den 30 oktober.

Publicerad 2017-09-22 kl 12:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons