POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Kalmar FF-försvarare flyttar till Belenenses

Foto: Bildbyrån

Det blev 18 månader i Kalmar FF för den landslagsmeriterade nigerianen Chima Akas.
Nu har vänster- och mittbacken flyttat till Portugal. 

Tidigare i dag bekräftades det att Chima Akas hade fått ledigt för att göra klart med ny klubb, och nu är det officiellt att Kalmar FF-försvararen har skrivit på för Belenenses i Portugals högstadivision. Affären har bekräftats på den portugisiska klubbens Facebookkonto

Akas kom från Nigeria till KFF inför förra säsongen och inledde direkt piggt, bland annat med att vara farlig på fasta situationer med bra tillslag och långa inkast. 25-åringen har dock haft det svårare att vara helt ordinarie under Magnus Pehrsson, och har bara startat i sex matcher.

Belenenses slutade nia förra säsongen, och i klubben har bland annat Anders Andersson tidigare spelat. KFF har tidigare tappat Lumala Abdu och Adrian Edqvist (lån) det här fönstret, och Chidiebere Nwakali är på väg att kömna. Det som har kommit in är Samuel Adrian (lån), och Jesper Norberg berättade i går till Barometern att de siktar på tre nyförvärv i sommar. 

Kalmar FF bekräftade under fredagsmorgonen övergången. 

Belenenses tog kontakt och visade sitt intresse för Chima i slutet av förra veckan. Vi har haft en väldigt bra dialog under dagarna som följt och är nu överens om en övergång där alla tre parter är mycket nöjda. Chima har visat ett stort hjärta för föreningen och en proffessionalitet i allt han gör. Vi tackar honom för tiden i Kalmar FF och önskar honom lycka till i Portugal och i sin framtida karriär, säger Jesper Norberg, tillförordnad sportchef i KFF, i en kommentar på föreningens hemsida.

Publicerad 2019-08-09 kl 07:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå