Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar FF hotar överge brasiliansk marknad

Kalmar FF:s framgångar har byggts på brasilianska importer. Nu kan det vara slut. KFF:s ordförande är starkt kritisk till utvecklingen och hotar överge den så framgångsrika modellen.

- Vi börjar tröttna på att värva från Brasilien, avslöjar Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson för fotbollDirekt.se och fortsätter:

- Det är som att hälla klister över hela tillvaron att ge sig in i förhandlingar med brasilianska spelare. Det har börjat ta för mycket kraft och energi.

Irritationen har att göra med att Kalmars planerade Brasilien-förvärv, precis som i fjol, riskerar att bli rejält försenade, om det alls blir något av.
För flera veckor sedan skickades en förfrågan över till Brasilien kring några få utvalda spelare, en anfallare och en mittfältare, efter tränare Nanne Bergstrands Brasilien-resa tidigare i höst.
Ännu inget svar och nu börjar Kalmars ledning tröttna och kan vara på väg att överge sin brasilianska modell som blivit så väl väg- som marknadsledande för allsvenska klubbar.

- Det stora problemet är att det bara blir fler och fler inblandade, säger Johnny Petersson. Det blir oerhört tidsödande och frustrerande att knappt veta vem man ska förhandla med. Det dyker upp överraskningar hela tiden.

- Det kommer säkert att dra ut på tiden igen. Det känns så, även om jag vill hoppas. Men det är inte realistiskt att hoppas på att ha någon klar till vi börjar säsongen den 4 januari. Och så här kan vi inte fortsätta.

Ni överväger att överge er brasilianska modell?

- Ja, så kan det mycket väl bli. Vi måste fråga oss om det är värt besväret att hålla på så här eller om vi ska börja jobba mer lokalt och inom Norden, ifrågasätter Kalmars ordförande.

Och tränare Nanne Bergstrand ser ut att dela åsikterna.

- Det gör han. Han känner frustration över att det återigen förmodligen kommer att ta för lång tid för oss att få truppen klar inför säsongen.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-12-20 kl 14:05
Annons
Annons
Annons