Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar FF kan värva provspelande chilenare: ”Väldigt bra kille”

Klubblösa Marko Biskupovic är med på Kalmar FF:s träningsläger, och föreningen är öppen för att skriva ett kontrakt. Det är möjligt att han därmed bli Kalmar FF:s sista värvning inför säsongen 2016.

Kalmar FF är nu på träningsläger, där de har med sig den chilenska mittbacken Marko Biskupovic. Biskupovic är idag klubblös och har hittills spelat i båda träningsmatcherna på lägret. Efter nästa träningsmatch ska KFF ta ett beslut om mittbacken, säger Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam till Fotbollskanalen.

- Han har gjort det bra. Det är en väldigt bra kille, lugn och klok. Fotbollsmässigt har vi sagt att vi inte ska förhasta oss, utan det är en match till innan vi tar ett beslut.

- Organisatoriskt har vi sedan tidigare bestämt att han kommer att åka hem till Chile när vi åker tillbaka till Kalmar.

Även tränaren Peter Swärdh sa i en intervju med Barometern att han gillade det han sett av Biskupovic.

- I det stora hela är han väldigt stabil i det han gör. Han är en ledare på planen, professionell, som är väldigt stark i positionsspelet och snabbt anpassar sig till oss, säger han till tidningen.

Kalmar FF har tappat mittbackarna Marcus Nilsson, Ludvig Öhman, och Nenad Djordjevic i vinter, samtidigt som Sebastian Ramhorn förlängde sitt lån hos Åtvidaberg. Däremed har Kalmar FF varit korta på mittbackar, och just den positionen är den enda platsen där KFF letar nyförvärv, enligt Andersson-Borstam.

- Ja, det kan man väl säga. Annars tycker jag att vi har en bra trupp och bra konkurrenssituation.

Andersson-Borstam bekräftar också att Viktor Elm i första hand ska ses som mittback och inte en mittfältare den här säsongen. Elm återhämtar sig dock från en operation, och har inte fått speltid på sin nya position ännu.

Publicerad 2016-02-04 kl 18:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons