POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kalmar FF tar hjälp av rekryteringsföretag - ny klubbchef klar innan midsommar

Inom två månader ska Kalmar FF ha gjort klart med en ny klubbchef. Ansökningarna kommer in i maj.
- Vi har professionell hjälp utifrån, säger ordförande Mattias Rosenlund till Fotbollskanalen.

För två veckor blev Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson uppsägningsbesked offentligt. Anställningen tar slut i september, och styrelsen har påbörjat ett arbete med att hitta en ersättare, enligt den nya ordföranden Mattias Rosenlund.

- Vi i styrelsen var överens om att jag skulle få uppdraget att hämta in offerter från rekryteringsföretag. Vi har nu fått in dem och ska fatta ett definitivt beslut ikväll om vilka vi ska välja.

- Vi har en ambition att få ut en annons i sociala medier och media överlag till Kristi Himmelsfärd. Sedan ska ansökningarna in i maj, och ambitionen är att ha en anställning klar till midsommar. Allt ska vi klart innan semestermånaderna, det är jag säker på. Sedan kan vederbörande i början eller mitten på september börja, så att han eller hon får minst ett par veckor med Svante.

Tar ni bara in ansökningar utifrån, eller har ni egna alternativ?

- Vi kommer själva att lämna en lista med namn, om de personerna inte söker själva. Vi har professionell hjälp utifrån, och den kandidaten vi väljer kommer att vara väl undersökt.

Anställningen innebär en organisatorisk förändring. Sportchefen Thomas Andersson-Borstam ihop med huvudtränare Peter Swärdh, assisterande tränare Henrik Rydström, och Jens Nilsson, som har övergripande sysslor med fokus på talanger, kommer få ännu mer sportsligt ansvar. Tidigare har de haft hjälp av Samuelsson.

Samuelsson anställdes som sportchef 2006, bytte roll till klubbchef, och har fått en spridd roll. Nu delas ansvaret upp på fler personer, och den nya klubbchefen ska ha mer kunskap om verksamhetsutveckling och marknadssidan. Rosenlund pratar också om att det är väldigt smalt att hitta en ny Samuelsson, en tidigare elitspelare som har övrig kunskap som krävs.

- Samtidigt är vi inte ett renodlat företag, utan en idrottsförening. Vi måste anställa någon som förstår skillnaden, att man vet vad det innebär att arbeta i en förening. Man måste inte kunna allt om fotboll, men man ska ha ett intresse. 

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-04-27 kl 17:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå