POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kalmar FF tvingas flytta från Guldfågeln

Kalmar FF tvingas ut från sin nya 250-miljonersarena. I samband med dam-EM 2013 stängs Kalmar ute i en hel månad.

Mellan den 10-28 juli drar dam-EM-kvalet in i Sverige och värdstäderna Göteborg, Halmstad, Kalmar, Linköping, Norrköping, Stockholm och Växjö.

Det om två år men redan nu står det klart att Kalmar mister möjligheten att spela på Guldfågeln Arena över en hel sommarmånad.
Men trots att Kalmar inte kommer åt sin hemmaplan så ska inte spel på en reservarena behöva bli aktuellt.

Förbundets projektledare Göran Havik:

– Vi är medvetna om att situationer kommer att kunna uppstå. Normalt under en säsong är det ett kortare sommaruppehåll och där kan man försöka anpassa. Sedan finns det även möjlighet att spela upp till tre bortamatcher i rad, säger Havik till Barometern.

Uefas krav har sedan tidigare fått Malmö FF att backa och hoppa av.
MFF:s tidigare vd Pelle Svensson såg inte tillräckligt med ekonomi i en sådan uppoffring - utan Sverige-matcher på Swedbank Arena.

Barometern skriver också att Uefa har krav om "ren arena", vilket betyder att Uefa vill äga arenor i arrangemanget under hela turneringen.
På det viset tvingas Kalmar flytta ut sitt kansli under turneringen.

– Uefa behöver ett antal lokaler på arenan och det ska vi lösa. I oktober kommer Uefa på ett första besök och då får vi titta på detaljer hur vi ska göra det på bästa sätt. Men man sparkar inte bara ut folk, säger Göran Havik.

– Kravet är clean court (ren arena). Vilket innebär att Uefa har fullständig äganderätt av anläggningen. Vi måste göra uppoffringar som att flytta vårt kansli, säger Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson.

 

 

Publicerad 2011-05-18 kl 10:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå