Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar FF-veteran lägger av - men kan stanna i klubben

Foto: Bildbyrån

Stefan Larsson, 34, lägger sina skor på hyllan.
Försvararen ser dock ut att stanna i klubben i en tränarroll.
- Jätteskönt att ha fattat ett beslut, säger Larsson till Fotbollskanalen.

Kalmar FF:s ytterback Stefan Larsson har beslutat sig för att avsluta sin spelarkarriär. Mot Djurgården gör han sin sista match och då ska han och anfallaren David Elm tackas av. 34-åringen har länge funderat över sin framtid.

- Jag har tänkt mycket det senaste halvåret. Just nu känns det jätteskönt att ha tagit ett beslut. Sen har jag inte tänkt eller känt efter, det blir nog mer efter säsongen som de känslorna kommer smyga sig på, säger Larsson.

Under de senaste åren har Larsson, vid sidan om spelarkarriären, varit ansvarig för KFF:s U17-lag tillsammans med en tränarkollega. Tidigare var han en del av en tränarduo med David Bergqvist och nu är han det med Tobias Carlsson. Enligt P4 Kalmar kommer Larsson stanna kvar inom föreningen trots att han lägger av som spelare, och för Fotbollskanalen bekräftar försvararen att det är aktuellt att fortsätta som ungdomstränare.

- Det är aktuellt att jag stannar, men inget är klart. Men tanken är att fortsätta i någon form.

- Det är jättekul att vara tränare. Spelarna är väldigt drivna och engagerade. Även om det tagit väldigt mycket tid att ha dubbla roller så har det uppdraget gett väldigt mycket tillbaka. Jag är tacksam över att ha fått vara en del av det laget och att jag fått följa spelarnas utveckling.

Stefan Larsson har spelat för KFF i två omgångar (2007-2011 och 2014-2017). Däremellan tillhörde han Elfsborg och ytterbacken har två SM-guld, ett med Kalmar och ett med Elfsborg, samt ett cupguld med Kalmar på meritlistan. På frågan om vad som är hans starkaste minne eller det han allra mest kommer ta med sig från karriären säger Larsson:

- Det är så mycket. SM-guld och cupguld smäller ju högt, men framför allt att jag fått möjligheten att spela i väldigt fina föreningar under en så lång tid. Det är en ynnest. Jag kommer sakna det vardagliga. Det låter kanske löjligt men jag kommer sakna bara känslan av att spela lite boll med helt fantastiska killar.

Det är tydligt att Kalmar FF har en plats i Larssons hjärta.

- Jag vill bara tacka för den tid som jag har fått vara en del av Kalmar FF som spelare. Det har varit en fantastisk tid, de här åren som jag tillbringat tillsammans med spelare, ledare, supportrar och invånare i Kalmar. Jag är själv från Värmland från början, men jag kommer väl bo kvar här efter karriären. Familjen har trivts så bra.

Den här säsongen har Larsson gjort 19 starter och tre inhopp i allsvenskan. 

Publicerad 2017-11-02 kl 13:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons