Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar förhandlar med skyttekungen

Kalmars skyttekung Ricardo Santos har utgående kontrakt. Och brassen har sett ut att vara på väg bort. Men nu har Kalmar startat förhandlingar:
- Vi vill ha honom kvar och förhandlar för fullt.

- Vi är väldigt nöjda med det han har presterat och vi ser gärna en fortsättning. Nu har vi startat förhandlingar med Ricardo, säger Kalmars sportchef Svante Samuelsson till FotbollDirekt.se.

Kalmar har hela elva spelare med utgående kontrakt och klubben var först ut att förhandla med backduon Stefan Larsson och Markus Thorbjörnsson. Men att vissa spelare, som exempelvis anfallarna och bästa målskyttarna Ricardo Santos och Daniel Mendes, har legat längre ner på listan förnekar Kalmar.

- Ricardo har presterat bra och vi ser gärna att han stannar hos oss. Samma med Daniel Mendes som också har utgående kontrakt. Vi har börjat prata med bägge och hoppas kunna nå fram till någonting.

- Att det finns något kösystem och att vi prioriterar vissa spelare framför andra... det handlar mer om att hitta tider som passar och vi jobbar ju parallellt med flera spelare. Sedan kanske inte alla får förlängt. Jag vill inte rangordna vilka spelare som är viktigast att få till en förlängning med, men som sagt så ser vi gärna att både Santos och Mendes fortsätter.

Kalmar vill ha in en anfallare mycket för att de räknar bort någon av brassekvartetten Santos, Mendes, Sacramento och Sobralense. Mendes har uttalat att han vill stanna medan Santos och Sobralense hintat om utlandet. Svante Samuelsson erkänner att det inte är helt säkert med vissa spelare, men har gott hopp om bäste målskytten Santos.

- Jag har inte fått några andra signaler än att han trivs i Kalmar och i laget. Sedan har väl de flesta spelare i allsvenskan drömmar om en större liga, det är inget dramatiskt med det. Vi vill se en fortsättning, men vi får se vad som händer.

Publicerad 2011-06-17 kl 17:59
Annons
Annons
Annons