Kalmar hänger på i guldstriden

Med ett sent mål såg Ricardo Santos till att Kalmar FF hänger på i guldstriden.
Med en man utvisad kunde bortalaget IFK Göteborg inte göra någonting med de återstående minuterna.
Kalmar FF vann matchen med 2-1.

Första halvlek tillhörde Kalmar, som två minuter in i matchen hade skapat två klara målchanser och en hörna.
Kalmars ledningsmål kom i den 9:e minuten efter en miss i Göteborgsförsvaret. Daniel Mendes fick bollen från Reinaldo och spelade vidare till Abiola Dauda.
Passningen blev för lång och först fram till bollen var i stället Göteborgsbacken Hjalmar Jonsson. Jonsson missade dock bollen helt när han skulle rensa och ställde målvakten Kim Christensen. Med målvakten liggandes på backen kunde Dauda enkelt rulla in ledningsmålet.
Spelet jämnades ut något i slutet av första halvlek och blev mer kampinriktat med flera gula kort som följd.

I andra halvlek lyckades Göteborg etablera mer spel på offensiv planhalva men det var fortfarande Kalmar som skapade de bästa lägena.
I den 73:e minuten fick Sebastian Eriksson sitt andra gula kort för matchen och Göteborg fick spela med tio man. Bara två minuter senare kom kvitteringen från Hannes Stiller som fick stå omarkerad i straffområdet och slå in 1-1.
Men med fem minuter kvar av ordinarie matchtid kunde Ricardo Santos sätta 2-1 och avgöra matchen.
Publicerad 2009-09-26 kl 18:17