POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kalmar helnöjd med Guldfågeln-siffror - jämför sig med Djurgården

Oväntad Kalmarsuccé och toppkänning i tabellen - men bara halvfullt på Guldfågeln Arena i matchen mot Häcken. Men i Kalmar känner man sig nöjda med publiksiffrorna.

- Det här hade vi räknat med, säger Kalmars ordförande Jonny Peterson till FotbollDirekt.se.

Fyra raka segrar på Guldfågeln för Kalmar, som oväntat är med i toppstriden av allsvenskan, trots niondeplats ifjol och utan större nyförvärv. Men i publikligan är det ingen toppkänning; det var fullsatt på premiären men de två senaste matcherna mot Syrianska och Häcken har det varit halvfullt på Guldfågeln, drygt 6 000 på bägge matcherna.
Jonny Peterson ser dock siffrorna som fullt naturliga, trots att de goda resultaten och nyhetens behag med nya arenan.

- Det bor 60 000 i kommunen och vi hade drygt 6 000 hemma mot Häcken. Jag tycker att det är en fantastisk siffra. Vi ligger ungefär på Djurgårdens nivå publikmässigt. Och hade Djurgården haft 10 % av sitt befolkningsunderlag vet jag inte vilken arena de skulle behöva?

- Och hade vi mött Häcken på Fredrikskans hade vi väl haft 2900, tillägger Kalmar-ordföranden.

Kalmar har budgeterat med ett publiksnitt på 7 000 och räknar med att 6 000 är kärnpubliken - de övriga ska komma till genom fina resultat och attraktivt motstånd. Dit räknas inte Syrianska och Häcken.

- Vi visste ungefär vad vi kunde förvänta oss i de här två matcherna. Det handlar mycket om vilka vi möter. Och vi kommer inte få fullsatt nästa gång mot AIK heller - kanske en 9 000, nånting.

- Hade det varit höst och vi varit med i guldstriden, så visst hade vi fyllt arenan oavsett motstånd. Men det går inte att förvänta sig mer än så här nu.

Publicerad 2011-05-15 kl 13:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå