Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar intensifierar med VM-back

Nu har Kalmar chansen på ett riktigt tungt namn. VM-spel i Tyskland 2006, nu frisläppt från sin ryska klubb. Kalmar gör klart att de kommer hugga.

Den serbiske försvararen Nenad Djordjevic som under en kort period i vintras tränade med Kalmar har släppts på fri transfer av sin ryska klubb Krylia Sovetov. Kalmars klubbchef Svante Samuelsson har tidigare sagt att truppen är spikad - men i det här fallet är man beredda att göra ett undantag.

– Han är en väldigt skicklig spelare och vi har ambitionen att försöka hitta en lösning med honom. Han har andra alternativ men det vi får hoppas på är att han vill flytta hem till sin familj, säger Samuelsson till Östra Småland.

Djordjevic har meriter från VM-spel med serbiska landslaget 2006. Han har också spelat i Champions League med Partizan Belgrad under den tyske tränarprofilen Lothar Matthaeus ledning. Nu kan alltså hans nästa tränare bli Nanne Bergstrand.

– Jag har ringt honom för att kolla läget, men inte fått tag på honom än, säger Svante Samuelsson.

Den främsta anledningen för Djordjevic att komma till Kalmar är att hans fru och barn är bosatta i småländska Nybro, strax innanför Kalmar. Den 32-årige serben bekräftar att intresset är ömsesidigt.

– Min son har börjat skolan i Nybro nu och då vill jag vara nära honom och min fru efter 15 år i andra länder - där jag inte har trivts, har Djordjevic tidigare sagt till P4 Kalmar.

Martin Alsiö

Publicerad 2012-02-23 kl 16:14
Annons
Annons
Annons