Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar löser kris med sommarvärvning

Kalmar FF utesluter inte längre en sommarvärvning.
Krisläget med åtta raka matcher utan seger och problemen med storförvärvet Jael Ferreira ser nu ut att tvinga Kalmar att öppna plånboken.

- Man får aldrig vara dumdristig och det är ingenting jag tänker vara. Det är klart att vi är beredda att tänka om - om våra dåliga resultat håller i sig, säger Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson till FotbollDirekt.se.

- Behövs det är vi beredda att öppna plånboken i  sommar och köpa in en ny spelare. Vi står ju inte barskrapade.

Annars är det inte länge sedan Kalmars ordförande i princip stängde till dörren för nya spelare i sommar med motiveringen att Kalmars lag i grunden är tillräckligt bra. 
Men genom att klubben fortfarande ser ut att vara en bra bit i från en resultatmässig vändning och det faktum att storsatsningen på Jael Ferreira mer och mer börjar se förlorad ut - så är nu ledningen alltså beredda att förstärka laget med ett etablerat namn under sommaren.

- Vi har haft ett jävla år med värvningar men det är bara att inse att det inte alltid blir så bra som man hoppats. I bland misslyckas man. Men om vi värvar under sommaren ska det vara en spelare vi tror så pass mycket på så att vi vill skriva ett långtidskontrakt med spelaren. Vi måste tänka långsiktigt.

- Nanne (Bergstrand) och Kjell (Nyberg) tittar hela tiden på nya namn, även om det för oss hela tiden är en kontinuerlig process.

Hur ser du personligen på ert svåra läge?
- Efter sju år av exempellös framgång så känner jag givetvis oro för att det ser ut som det gör.

Men med över 40 miljoner i eget kapital är Kalmar Sveriges näst rikaste fotbollsklubb efter Malmö FF och kan satsa sig ur problemen, om så skulle behövas.

- Så är det. Vi står ju inte barskrapade. Men samtidigt så aktar vi oss för att fara i väg för mycket.

Ola Gustavsson


 

Publicerad 2010-04-27 kl 11:14
Annons
Annons
Annons