Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar med nya guldambitioner

Regerande svenska mästarna Kalmar hade en trög inledning på säsongen. Guldformen från i fjol var som bortblåst, men nu har laget vänt och nosar på toppen inför dubbelmötet mot Brommapojkarna.

- Att vinna allsvenskan är inte bara viktigt för laget, men för staden Kalmar, säger KFF:s assisterande tränare Gilles Stille till FotbollDirekt.se

Kalmar FF tog allsvenskan med storm i ifjol. Under flera år hade laget sakta men säkert mobiliserat sig i skymundan från storlagen och utvecklat stjärnor som bröderna Elm, Patrik Ingelsten tillsammans med brassar som Ceasar Santin och Ari da Silva. Nu är klubben åter på guldmarsch efter en trög inledning av serien.
- Laget har växt. När man förlorar vissa duktiga spelare som vi gjorde tar det tid att bygga upp laget och det har vi gjort även om vi ännu inte är klara, förklarar assisterande tränare Stille.

Champions League-kvalet kunde ha börjat bättre för Kalmar som i veckan förlorade mot ungerska mästarna Debrecen i det första mötet av två. Europadrömmarna lever dock i allra högsta grad hos smålänningarna inför returmötet.
- Det är viktigt att spela i Europa. Vi har varit med tre år nu och det är en bra chans för spelarna att mäta sig och utvecklas. Samtidigt är allsvenskan väldigt viktig. Att vinna allsvenskan är inte bara viktigt för laget, men för staden Kalmar.

Inför det avgörande kvalmötet mot ungrarna på onsdag är förhoppningarna stora om avancemang, trots det tuffa uppdraget att vända 0-2.
- Det kommer att bli en tuff uppgift, men vi skapade mycket målchanser och tittar man taktiskt på förra matchen gjorde vi rätt. Givetvis finns en viss besvikelse över resultatet, men samtidigt vet vi om möjligheterna inför returen.

Publicerad 2009-07-17 kl 11:49
Annons
Annons
Annons