Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kalmar planerar ny Brasilien-resa

Den årliga traditionen ser ut att hålla i sig för Kalmar FF. I december lutar det åt en ny resa till fotbollens förlovade land borta i väster.

- Tanken är det i alla fall. Det är inte hundra procentigt spikat, säger sportchefen Svante Samuelsson till FotbollDirekt.se.

Kalmar FF har gjort det till en tradition att resa över till Brasilien och hitta nyförvärv - vissa blir en stor succé, andra går det mindre bra för.
Men att klubben ska vara brända av den senaste floppen Jael Ferriera finns ingen risk.
- Nej. Vi tycker att vi haft så många lyckliga exempel tidigare. Men ibland blir det inte alltid exakt som man vill, säger Samuelsson.

Det är Nanne Bergstrand i sällskap med Kjell Nyberg som brukar åka till Brasilien i december och tanken är att båda ska åka även denna gång.
- Tanken är att åka ner och titta på vad som finns där i alla fall. Sedan får vi se om det blir något, säger Samuelsson.

AIK har försökt med spelare från Argentina och Uruguay men annars har det mest varit spelare från Brasilien som har gällt i svensk fotboll.
- Det tror jag mest beror på upparbetade kontakter från svenskt håll med Brasilien. Det finns helt säkert bra spelare i de andra länderna också.

Vad är det svåraste som du ser att ta hit en spelare från Brasilien?
- Det är ju själva acklimatiseringen till livet i Sverige. Det är oftast den största omställningen, säger Samuelsson.

Publicerad 2010-10-07 kl 13:42
Annons
Annons
Annons