POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kalmar räds spelskickligt Häcken

INFÖR KALMAR-HÄCKEN:


Häcken fortsätter övertyga. Senast seger med 3-1 mot AIK och nu skräms Kalmar:
- De är bra organiserade med bra individuella spelare, säger Kalmars sportchef.

KALMAR FF

Preliminär startelva: Etrit Berisha - Mattias Johansson, Marcus Thorbjörnsson, Tobias Carlsson, Stefan Larsson - Kristoffer Fagercrantz, Henrik Rydström, Marcel Sacramento - Tobias Eriksson, Ricardo Santos, Daniel Mendes.

Skador/avstängningar: Daniel Sobralense, Alban Dragusha, Daryl Smylie, Abiola Dauda.

Han är formstarkast: Daniel Mendes. Stor matchvinnare sist mot Örebro. Ojämn med ändå stundtals enda offensiva hotet. Viktig i Sobralensens frånvaro.

Citat från Kalmar:
- Det känns bra, vi har tagit några segrar i allsvenskan och gick vidare senast i Svenska cupen när vi slog ut Sirius, säger Kalmars sportchef Svante Samuelsson till FotbollDirekt.se.

- Örebro styrde mycket av spelet senast. Vi skapade för lite framåt, även fast vi vann. Vi löpte för lite offensivt och skapade därav för få chanser.

- Det är just det som måste förbättras mot Häcken. Att vi måste ta fler offensiva löpningar för att skapa öppningar.

- Häcken är ett väldigt duktigt lag. Det visades redan förra året, även fast det gick sämre i mitten på säsongen. Det är ett organiserat lag som har några riktigt duktiga individuella spelare.

HÄCKEN

Preliminär startelva: Christoffer Källqvist - Tibor Joza, Emil Wahlström, Mattias Östberg, David Frölund - Dominic Chatto, Josef Karlsson - Jonas Bjurström, John Chibuike, Jonas Henriksson - Mathias Ranégie.

Skador/avstängningar: Kari Arkivou.

Han är formstarkast: René Makondele. Stod för ett drömmål och en assist senast mot AIK. Visade klass med frisparken. Viktigt att andra än Mathias Ranégie får göra mål.

Citat från Häcken
- Det var skönt med tre poäng senast, AIK har vi haft svårt för tidigare, men vi gör det bästa av situationen tycker jag, säger Häckens målvakt Christoffer Kjällqvist till FotbollDirekt.se.

- Planen var ganska dålig, så vi fick inte ut vårt spel till hundra procent, vi kunde inte spela lika mycket som vi vill.

- Vi tränar dagligen på att bibehålla vårat passningsspel, det kommer gynna oss då Kalmars plan är bättre.

- De har bra offensiva spelare. Det måste man ta hänsyn till, även fast Sobralense är borta. Kalmar är ett bra lag, dom är tunga att möta. Det blir en riktigt tuff match.

- Vårt försvarsspel blir viktigt med tanke på deras offensiva omställningar. Vi måste ha koll på deras anfallare. Annars handlar det mycket om att gå in och spela vårat spel, vi litar på det vi kan. Vi är i bra form.

 


 

Publicerad 2011-05-13 kl 22:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå